E-zine

Voeding & Gezondheid

Het menselijke lichaam heeft voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Uit de voedingsstoffen die in het lichaam komen haalt het lichaam energie en de andere bouwstoffen die uit deze voedingsstoffen komen zorgen ervoor dat het lichaam zich ontwikkeld. Voeding en gezondheid zijn nauw aan elkaar verbonden, want als de juiste hoeveelheid en gezonde voeding geconsumeerd zal worden zal het lichaam zich ook gezonder en fitter voelen.

Door gebruik te maken van de “schijf van vijf” wordt er bewust gekozen voor bepaalde voedingsmiddelen die dagelijks noodzakelijk zijn voor een het menselijke lichaam.

De schijf van vijf

Schijf van vijf

Bron: voedingscentrum.nl

De schijf van vijf maakt mensen bewust wat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. De schijf van vijf zorgt er voor dat er gevarieerd gegeten wordt, waardoor van alle voedingsstoffen voldoende binnen gekregen wordt.

Bij het gebruik maken van de schijf van vijf wordt er dagelijks voldoende vitamines, koolhydraten, eiwitten en vetzuren ingenomen. En dagelijks voldoende drinkvocht is ook heel belangrijk om de vocht balans op niveau te houden. De schijf van vijf schrijft voor dat er uit alle vakken geconsumeerd moet worden voor een gevarieerde gezonde manier van eten met het binnen krijgen van de belangrijkste essentiële voedingsstoffen. Lees meer over de schijf van vijf.

Juiste voeding

Als er gesproken wordt over gezond afvallen dan is het belangrijk dat dit wordt gedaan in een combinatie met een dieet waarbij het lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt. Door alle benodigde voedingsstoffen in een goede balans te consumeren zal het lichaam minder snel een gevoel van honger hebben. Daar naast zal er door minder gevoel van honger het lichaamsgewicht op het gewenste gewicht blijven. Bij gezond afvallen is het belangrijk dat er veel eiwitten en vezels in de voeding zit en dat er meer dan voldoende beweging is in het lichaam in de vorm van sporten.

Sporten

Door te gaan sporten gaat het lichaam calorieën verbranden die via de voedingsmiddelen het lichaam in zijn gekomen. Sporten en bewegen behoren tot een gezond levenspatroon, maar alleen sporten of bewegen heeft geen nut er moet gezond en gevarieerd gegeten worden. Van essentieel belang voor het menselijke lichaam is vocht. De vocht balans moet altijd op peil zijn in het lichaam, want vocht zorgt er voor dat de afvalstoffen die vrijkomen bij het consumeren van voeding uit het lichaam worden verwijdert. Het advies is meestal ook drink 2 liter water per dag om de vocht balans op peil te houden.