E-zine

Paleo ontbijt muffins; een nieuw recept!

Hou jij ook zo van muffins, maar ben je bang dat dit niet gezond is als je wilt afvallen? Met het paleo dieet kan het wel! Op deze pagina vind je een heerlijk gezond recept dat helemaal paleo proof is. Doe eens gek en begin de dag met een lekkere paleo muffin. Lekker als gezond tussendoortje, maar ook zeer geschikt als compleet paleo ontbijt.

Hou je van lekkere tussendoortjes? Of wil je ook lekkere paleo toetjes maken? Probeer dan eens het receptenboek met Paleo Toetjes en Snack Recepten! »

Wil je meer ideeën voor andere paleo recepten? Probeer dan eens het 101 Paleo Recepten Kookpakket. »

Je ziet hieronder dat het best even wat werk is om de muffins te maken. Dat ga je natuurlijk niet ‘s ochtends vroeg doen voordat de werkdag begint. Gelukkig kun je de paleo ontbijt muffins goed invriezen! Maak ze bijvoorbeeld op je vrije zondagmiddag alvast, vries ze in en haal er iedere dag van de week een paar heerlijke muffins uit als ontbijt.

Wat heb je nodig voor de paleo ontbijt muffins?

Paleo ontbijt muffins

Paleo muffins

  • 2 kleine kipworstjes (uit het velletje)
  • 35 g. gesneden paprika
  • 15 g. geraspte wortelen
  • 100 g. verse gesneden spinazie
  • 2 à 3 eetlepels basilicum (liefst vers en gesneden)
  • zout (bij voorkeur zeezout)
  • peper uit de molen
  • 10 tot 12 eieren. (paleo eieren zijn natuurlijk biologisch en rijk aan omega 3)

Bereiding van de paleo ontbijt muffins

Begin eerst met het voorverwarmen van de oven op ongeveer 200 graden. Heb je een muffinpan? Spuit deze dan in met kokos kookspray. Kwast anders de vormpjes in met kokosolie.

Bak vervolgens de worstjes in een pan totdat ze niet meer roze zijn en lekker gaar. Breek de worstjes daarna in kleine stukjes.

Voeg in een kom alle groente ingrediënten toe. Doe dus de paprika, de wortelen, de spinazie en bazilicum erin en voeg ook de in kleine stukjes gebroken worstjes toe.

In een andere kom kluts je de eieren. Doe hier een klein beetje peper en zout (zeezout) bij.

Doe de eiermix en de groentemix dan in één pan en roer het door elkaar net zolang tot één egale massa is verkregen.

Met een ijslepel of als je deze niet hebt, een andere grote lepel vul je de vormpjes met dit beslag. Let op! Vul de muffinvormpjes niet helemaal tot de rand, maar tot ongeveer 1/3 of 1/4 deel. In de oven gaan ze nog uitzetten.

Bak de muffins vervolgens in de oven in ongeveer 20-25 minuten gaar bruin. Controleer eventueel met een prikker of ook de binnenkant goed gaar is.

Met de bovenstaande hoeveelheden kun je ongeveer 12 tot 16 muffins maken. Ze zijn in de vriezer ongeveer 4 dagen goed te houden. Ideaal dus om doordeweeks een paar muffins als ontbijt te maken.