E-zine

Paleo eten in een restaurant; kan dat wel?

Paleo kreeg dankzij het programma “Mijn Pop-uprestaurant” een flinke boost in bekendheid. In het TV-programma op VTM gingen Fee en Jonas de uitdaging aan om in hun restaurant Origó alleen maar Paleo recepten te serveren. Maar hoe is het verder gesteld met Paleo restaurants in België? Ze zijn schaars, maar ze bestaan zeker wel.

Lekker uit eten gaan is natuurlijk altijd leuk om te doen. Echter als je op dieet bent dan is dat vaak moeilijk. Naar een pizzeria gaan, een Italiaans restaurant of een ander restaurant betekent vaak dat je niet de juiste voeding krijgt. Tenminste niet welke bij je dieet past. En bij het Paleo dieet lijkt dit op het eerste gezicht ook zo te zijn.

Vaak krijg je frieten, aardappelen of pasta bij je eten. En dat kan natuurlijk een probleem zijn. Gelukkig is het Paleo dieet niet zo strikt! Je mag best een keer zondigen. Dat is al direct een geruststellende gedachte. Toch?

Je mag zondigen!

Aangezien je gerust een keer mag zondigen en mag afwijken van de Paleo recepten is het niet erg als je een keer naar een restaurant gaat en daar toch zetmeelrijke producten eet of graanproducten. Het is natuurlijk niet aan te raden, maar het mag wel. Dit is natuurlijk al een groot onderscheid met andere diëten. Daar zou je je eeuwig schuldig voelen door toch van het normale dieet af te wijken.

Wat verstandig is

Ongeacht dat je wel mag zondigen in een restaurant en mag afwijken van de normale Paleo recepten en voeding is het verstandig om dit met mate te doen. Kijk of je een salade kunt bestellen in plaats van frieten. En neem bij het nagerecht geen grote sorbet, maar lekker vers fruit. Of kies gewoon voor een kop koffie. Het is natuurlijk verleidelijk om dit toch te doen. Echter je zult je veel beter bij voelen als je dit niet doet.

TIP: Sommige restaurants willen gerust hun menu aanpassen als je er om vraagt. Contacteer hen op voorhand naar de mogelijkheden.

Vaak voel je je minder fit de volgende dag als je teveel van het Paleo dieet en de Paleo recepten hebt afgeweken. Dus wees slim en doe dit niet. Eigenlijk straft je lichaam jezelf af de volgende dag. Doe dit dus gewoon niet! Wees slim en wees goed voor je lichaam en jezelf.

Het beste voor je Paleo dieet.

Paleo eten in een restaurantAls je veel Paleo receptenboeken hebt en ook Paleo recepten kent dan kun je in een restaurant ook op zoek gaan naar een Paleo maaltijd in een restaurant op de menukaart. En als de menukaart niet helemaal exact aangeeft, wat je graag zou willen dan kun je ook aan de gastheer of gastvrouw vragen of ze specifieke ingrediënten kunnen weglaten of toevoegen.

Dit is natuurlijk de beste oplossing wanneer je naar een restaurant gaat. Misschien is het niet altijd mogelijk, maar je kunt het natuurlijk wel altijd vragen. En vragen staat je natuurlijk altijd vrij.

Dus!?

Ja, je mag gerust naar een restaurant gaan. En hierbij kun je zelf op zoek gaan naar de juiste voeding. En ook al zou je een keer uit de ban springen dan is dit geen probleem. Je mag bij het Paleo dieet gerust zondigen. De volgende dagen kun je dan weer de Paleo receptenboeken erbij pakken om volop Paleo recepten te maken en eten.

Het beste is om ook in het restaurant op zoek te gaan naar een menu wat voldoet aan de Paleo recepten. Echter het is dus niet noodzakelijk. Eigenlijk heb je dus wel wat vrijheid bij het Paleo dieet!

Tips om een restaurantbezoek zo Paleo mogelijk te maken

Het is belangrijk dat je sociale leven niet gaat lijden onder je Paleo levensstijl. Er zijn altijd wel tips om een restaurantbezoek zo Paleo mogelijk te maken. In eerste instantie kan je proberen zelf in te staan om het restaurant te kiezen. Je kan dan op voorhand contact opnemen en vragen wat de mogelijkheden zijn. Door het feit dat je zelf het restaurant uitkiest, heb je veel in eigen handen.

Eens je in het restaurant bent kan je doorgeven dat je allergisch bent aan gluten en melk. Zodoende heb je meer zekerheid dat je gerechten Paleo-proof zijn. Je kan aan de ober ook vragen welke ingrediënten zijn verwerkt, en eventueel enkele ingrediënten laten vervangen door iets dat beter in de Paleo levensstijl past.

Probeer alcohol te beperken of gewoon links te laten liggen, net zoals brood. Dat strookt helemaal met de Paleo levenswijze, maar weet dat even zondigen altijd wel kan. Beperk het echter zoveel als mogelijk tot een minimum.