E-zine

Weer een paleo dieet succesverhaal!

Dit moet ik je toch even vertellen…
Ik vind het altijd leuk om berichten te krijgen van mensen die goede ervaringen hebben gehad met Paleo. Zo af en toe krijg ik eens een mail van iemand die me wil bedanken voor het feit dat ik ze via mijn website in contact heb gebracht met De Paleo Revolutie. Deze mails en berichten geven mij weer nieuwe positieve energie om door te gaan met het promoten van het Paleo dieet! Ook deze week kreeg ik weer eens een bijzondere mail.

Wie zit er achter het paleo dieet?

Ken jij Mitchell van Duuren al? Dat is de man achter De Paleo Revolutie. Hij is degene die dit dieet in Nederland en België onder de aandacht heeft gebracht.

Hij is er zo van overtuigd dat hij er zelfs een boek over heeft geschreven. Natuurlijk heb ik zijn boek ook gelezen en ik kan je vertellen dat ik sindsdien niks anders meer wil! Zijn opvatting is dat je moet eten en bewegen zoals je voorouders ook deden. En met voorouders bedoelt hij dan niet de opa, oma of overgrootouders. Leven zoals mensen duizenden jaren geleden dat deden.

Wat moet je dan eten met Paleo?

Ons lichaam werkt het beste als we voeding eten die we al duizenden jaren eten. Dat is het voedsel dat direct uit de natuur komt. Zo is het oorspronkelijk natuurlijk ook bedoeld! Tegenwoordig kun je veel bewerkte en samengestelde nepvoeding kopen in de supermarkt, maar daar is ons lichaam niet voor gebouwd. Namaakvoeding, pakjes, zakjes e.d. Eigenlijk alles wat in fabrieken wordt gemaakt en/of bewerkt is niet goed voor ons lichaam.

Revolutionair?

Wij zijn al lange tijd gewend aan de voeding die wij vinden in de supermarkt. We gaan er stilzwijgend vanuit dat dit het juiste is, maar is dat het nog steeds als je logisch gaat nadenken? In de oertijd waren er nog geen supermarkten, fabrieken en moesten de mensen alles wat ze aten en drinken direct uit de natuur halen. Zo hoort het dus.

Oja.. Dan nu de mail..

Je moet weten dat ik de mail kreeg van iemand die het Paleo dieet nu ongeveer vijf weken volgt. Ik vond het zo leuk dat ik haar toestemming heb gevraagd haar verhaal hier op te schrijven. Dit is wat ze schreef:

‘Ik ben nu 5 weken bezig met paleo en ik zie al een mooi resultaat. Ik ben werkelijk verbluft..’
– Ik eet heerlijk. In het begin was het wennen, maar ik voel me heerlijk over wat ik allemaal eet!
– Ik sport minder (ja echt waar) maar ik sport op een andere manier waardoor ik veel meer energie heb.
– Ik val ook af (op de goede plekken). Gelukkig maar, want dat was mijn grote doel. Het kost ook weinig moeite trouwens..
– Ik heb minder buikpijn en.. de WC bezoekjes zijn een stuk aangenamer..

Dat is wat Paleo met je doet! Je krijgt alle voedingsstoffen die je nodig hebt, want je eet goed. Je sport minder, maar wet doelgerichter en intensiever. Dat is waar je resultaat mee behaald!

Mitchel heeft dit verder uitgelegd in zijn boek: De Paleo Revolutie. Volg de link naar De Paleo Revolutie en ervaar het nu ook zelf! Krijg ik van jou ook een mail over 5 weken?

Zo werkt het Paleodieet:

Paleo dieet evolutie