E-zine

Mitchel en de Paleo Shake

In een persoonlijke video van Mitchel van Duuren legt hij zijn toekomstvisie uit met betrekking tot paleo, zijn website en aanverwante zaken. In dit artikel even een korte update over de toekomstvisie van paleo en de paleoshake.

De geschiedenis van paleo

Zo’n twee jaar geleden kwam Mitchel in aanraking met het fenomeen paleo tijdens een roadtrip in Amerika. Hij sprak daar een koppel dat hem wees op de ‘paleo lifestyle’, en de extra lichamelijk energie die hem dit zou opleveren.

Aangezien Mitchel kampte met lusteloosheid en dus een gebrek aan energie, besloot hij zich hier verder in te verdiepen. Zijn drijfveer was in beginsel dus niet het kwijtraken van overtollig vet, maar puur een verbetering van zijn lichamelijke conditie.

Na een paar maanden de zienswijze van het paleo dieet te hebben gevolgd, bleek hij zeer verrast door het resultaat. Zijn conditie was duidelijk verbeterd, en zijn momenten van lichamelijk vermoeidheid waren zo goed als verdwenen. Een gunstig bijkomend effect was het overtollig vet dat hij verloor, maar nogmaals, dit was in beginsel helemaal niet zijn doel. Toch was zo’n sixpack natuurlijk best een leuk gevolg. De resultaten waren zo verbluffend, dat hij dit direct met zijn naaste familie en vrienden wilde delen.

Eiwitpoeder en een vernieuwde visie

Hierdoor ontstond uiteindelijk een innerlijk conflict. 10 jaar lang heeft Mitchel een webwinkel gerund in eiwitpoeder, waarmee hij klanten in principe een goede dienst kon bewijzen. En nog steeds! Door het gebruik van eiwitpoeder vallen mensen immers af, een belangrijke overweging voor de meeste gebruikers. Echter, na enkele maanden stokt het resultaat, aangezien je door de overmaat aan eiwit simpelweg te weinig echte voedingsstoffen binnenkrijgt. Gevolg is dus het zogenaamde jojo-effect.

Een goed draaiende webwinkel, maar toch een nieuw begin!

Hoewel zijn webwinkel goed draait, heeft hij besloten zijn klanten op de hoogte te brengen van zijn nieuwe overtuiging. Een risico, want hiermee zet hij zijn goedlopende webwinkel als het ware zelf onder druk. Hij verkoopt duizend exemplaren van zijn zelfgeschreven boek ‘De Paleo Revolutie’ aan zijn klanten tegen de kostprijs, waarin eiwitpoeder niet langer als beste uitgangspunt van een dieet wordt aangeprezen. Hiervoor in de plaats adviseert hij om vooral biologische groenten, fruit, noten, vlees e.d. te consumeren.

De paleo shake, een oplossing?

paleo shakeOm deze nogal rigoureuze overstap te kunnen overbruggen, had Mitchel de ‘paleo shake’ bedacht. Een shake gebaseerd op de wereldwijde uitgangspunten qua voedingsstoffen van het paleo dieet.

Met deze paleo shake, kon hij een hoop mensen blij maken echter, maar hier is Mitchel ook inmiddels afgestapt. Het past niet meer bij zijn paleovisie. De shake wordt niet meer als sample geleverd bij zijn boek, en hij wil deze shake ook niet meer rechtstreeks verbinden met het paleo dieet. Dit houdt in dat hij ook de naam van de shake zal gaan veranderen en deze niet meer aanraden.

Een natuurlijk en weloverwogen voedingspatroon

De reden van het stoppen met het aanraden van deze paleo shake is vrij simpel. Mitchel heeft inmiddels de stellige overtuiging dat de beste manier om paleo te volgen ligt in een natuurlijk en weloverwogen voedingspatroon zonder toevoegingen door potjes of pilletjes. Mitchel gaat uit van het basale principe dat paleo volledig en prima te volgen is met natuurlijke onbewerkte producten. Alles aan belangrijke voedingsstoffen is simpelweg te verkrijgen uit de natuur. De oermens had ook geen shakes.

Maar zijn de paleo shakes nog wel verkrijgbaar dan?

Natuurlijk weet Mitchel als geen ander dat veel mensen nog regelmatig deze paleo shakes gebruiken. Hij wil ze daarom nog niet gelijk uit het assortiment halen. De paleo shakes blijven nog gewoon te koop, maar hij zal er verder geen grote reclame meer voor maken.

Meer lezen over paleo kan hier op onze website.