E-zine

Medicijnen

Vermageren met medicijnen
Om afname van het gewicht te realiseren kan er naast het gaan volgen van een dieet of het gaan sporten ook gekozen worden om gewichtsverlies te laten optreden door gebruik te maken van medicijnen of voedingssupplementen. Er zijn verschillende soorten medicijnen die gebruikt worden om afname van het gewicht te bevorderen, daarnaast worden sommige medicijnen misbruikt om dit te realiseren.

Bij ernstig overgewicht (lees: een BMI boven de 30) kan een dokter of arts medicijnen aanraden om afname van het gewicht te bevorderen en te helpen ondersteunen in het proces van afvallen. Een dokter of arts zal nooit alleen een medicijn voorschrijven om gewichtsafname te realiseren dit wordt altijd in een combinatie voorgeschreven met meer sporten of bewegen en het veranderen van het voedingspatroon.

Alleen afvallen met medicijnen zorgt voor een ongezonde gewichtsafname omdat de medicijnen een bevorderde werking hebben. Wanneer er gestopt wordt met het medicijn gebruik zullen de afgevallen kilo’s er snel weer bij aan komen, als er voor de rest geen verandering is gemaakt in de eetgewoontes en er niet aan meer lichaamsbeweging word gedaan.

medicijnen en thermometerDe medicijnen die het afvallen bevorderen kunnen worden ingedeeld in verschillende categorieën namelijk de vul medicijnen die zorgen er voor dat er geen honger gevoel optreedt, medicijnen die de stofwisseling doen verhogen of medicijnen die er voor zorgen dat voedingsmiddelen niet snel worden opgenomen in het lichaam.

Medicijn gebruik bij het afvallen is over het algemeen een ongezonde manier en gevaarlijke manier als dit niet in samenwerking is met een dokter of een arts. De medicijnen zorgen niet direct voor gewichtsafname maar de verandering in de levensstijl en eetgewoontes.