E-zine

Afvallen / Lichaamsgewicht verliezen

De meeste mensen die lichaamsgewicht willen verliezen kiezen eigenlijk altijd voor het volgen van een dieet. Het volgen van een dieet is gemakkelijk te doen en alles is voorgeschreven hoe er geleefd en gegeten dient te worden.

Het volgen van een dieet heeft ook een nadeel en dat is dat een dieet meestal geldt voor een periode en het niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Is het streefgewicht behaald dan moet er voor gezorgd worden dat het gewicht behouden blijft. Dit kan door de levens stijl aan te passen of het eet patroon te wijzigen, maar dit vergt vaak veel tijd en het is een lange weg die moet worden afgelegd om dit aan te passen.

Het volgen van een dieet is niet altijd aan te raden, want er zijn ook diëten die schadelijk kunnen zijn voor het menselijke lichaam, zoals een crashdieet. Bij veel diëten is het volgen van het dieet gemakkelijk te noemen, maar op gewicht blijven des te moeilijker.

Vaak komt dan het jojo effect aanbod, het jojo effect wil zeggen dat er veel schommelingen zijn in het lichaamsgewicht.

Gezond afvallen

Gezond afvallen met een dieet kan alleen in combinatie met de benodigde voedingsmiddelen die het lichaam nodig heeft om te functioneren. Als het lichaam de juiste hoeveelheid voedingsmiddelen binnen krijgt zal er geen honger gevoel optreden en zal er minder snel terug gevallen worden in het oude eetpatroon.

Bij gezond afvallen is het belangrijk dat er veel vezels en eiwitten worden ingenomen bij de voeding van het lichaam. Het belangrijkste voor gezond afvallen is het veranderen van het eetpatroon en dat het lichaam in beweging komt doormiddel van sporten.

Doordat het lichaam in beweging komt zullen er calorieën verbrandt worden die ingenomen zijn met de voeding. Het lichaam heeft altijd vocht nodig en dit is dan ook van belang bij gezond afvallen, het drinken van 2 liter water per dag wordt aanbevolen. Het vocht zorgt ervoor dat de afvalstoffen uit het lichaam worden verwijderd.

Gezond afvallen en op gewicht blijven kan door een gezonde levensstijl voor jezelf te creëren. Paleo is één van die programma’s die je gezond houden en op gewicht voor de rest van je leven. Klik hier voor meer informatie over Paleo.