E-zine

Kinderen en vermageren

Tegenwoordig zijn kinderen een stuk zwaarder dan een aantal jaren geleden, dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de eetgewoontes van kinderen zijn verandert en er meer ongezonde voeding te verkrijgen is dan jaren geleden. Kinderen met een lichamelijk overgewicht houden zich niet bezig met wat ze wel en niet moeten eten en wanneer er gegeten moet worden.

Voor kinderen is dit heel belangrijk dat ze er van bewust worden wat gezonde voeding is en wanneer ze op een dag moeten eten. Naast het bewust worden van de voeding is het van belang dat kinderen begrijpen dat sporten en lichaamsbeweging goed is voor een gezondere levensstijl en dat er met het sporten en lichaamsbeweging gewichtsafname kan optreden bij overgewicht.

Kinderen zijn nog niet volgroeid en heb je dan als kind zijnde wel te maken met overgewicht, want het lichaam moet zich nog ontwikkelen. Daarom is het bij een jonge leeftijd vooral belangrijk dat er op gewicht gebleven wordt tot dat het lichaam uit ontwikkeld is.

Diëten en kinderen

ZwaarlijvigheidVoor kinderen is het niet gewenst om te gaan diëten zonder dit te doen in samenwerking met een dokter, arts of diëtiste. Dit om te voorkomen dat het kind op jonge leeftijd al te maken kan krijgen met lichamelijke problemen of het bekende jojo effect wanneer er gestopt wordt met het dieet. Om afname van het gewicht te laten optreden is meer nodig dan het bewust worden van gezonde voeding of te gaan sporten er is veel inzet en doorzettingsvermogen voor nodig om gewichtsafname te laten optreden of om op gewicht te blijven.

Bewust afvallen

Voor kinderen is het heel belangrijk dat ze bewust worden van hun lichaam en hun levensstijl. Het is van belang dat kinderen weten wanneer en wat ze moeten eten om gezonder te leven en overgewicht tegen te gaan. De belangrijkste maaltijd van de dag is het ontbijt, dus sla nooit het ontbijt over. Het ontbijt zorgt ervoor dat de energie verbranding in het lichaam opgang komt waardoor het lichaam zich een stuk fitter en gezonder gaat voelen. Als tussendoortje kan een kind het beste geen snoep of andere snacks nemen, maar een stuk fruit of granenreep. Voor de rest moeten kinderen zich bewust worden van wat ze eten en groenten eten bij het avondeten is een belangrijk onderdeel hiervan.

Overgewicht

Overgewicht is ongezond en kan problemen veroorzaken in het lichaam. Wanneer kinderen zich er bewust van worden dat voeding en beweging belangrijk zijn voor een gezonder levensstijl kan overgewicht worden tegen gegaan of worden verholpen.