E-zine

Gezond maar toch goedkoop koken

Vaak wil je wel graag gezonder gaan koken. Echter als je dan de recepten bekijkt dan zijn de ingrediënten vaak een stuk duurder. En dat is voor je portemonnee niet zo plezierig.

Daarom is het goed om te weten, dat je ook gezond kunt koken op een goedkope manier. Dus gezond maar toch goedkoop koken! Wat dacht je van een maaltijd voor vier personen voor tien euro? Het is allemaal mogelijk.

Er zijn volop paleo recepten waarmee je betaalbaar en gezond kunt koken.

Hoe zijn de prijzen berekend?

De prijzen zijn gebaseerd op basis van de seizoensprijzen van groenten en fruit. Ook kijken we naar de prijzen van de verschillende supermarkten en dan met name de huismerken. De goedkopere supermarkten worden hierbij ook niet overgeslagen. We houden geen rekening met speciale prijsacties. Deze zijn vaak maar tijdelijk en dat is natuurlijk niet realistisch. Op basis hiervan hebben we ontdekt dat je gezond en ook goedkoop kunt koken!

Een voorbeeld van een betaalbare maaltijd, die ook gezond is: de paprika soep

De ingrediënten voor een paprika soep voor vier personen zijn twee uien, drie rode paprika´s, een courgette en een middelgrote aardappel.

Daarnaast heb je drie groentebouillonblokjes nodig, anderhalf liter water en acht eetlepels olijfolie. Ook heb je Provençaalse kruiden nodig, wat cayennepeper en een teentje knoflook. Wat lekker is, maar niet direct noodzakelijk is een halve stokbrood.

Hoe bereid je de paprika soep?

Paprikasoep: Gezond maar goedkoop kokenEerst verwarm je vier eetlepels olijfolie in een pan en fruit je de fijngesnipperde uien mooi bruin. Hier voeg je de paprika blokjes en de courgette blokjes aan toe, samen met de aardappelblokjes en de groentebouillonblokjes.

Dit laat je langzaam garen en stoven gedurende een paar minuten. Hierna voeg je het water eraan toe. Je laat het water nu aan de kook komen. Als het kookt laat je het op een zacht pitje door pruttelen gedurende een half uur.

Meng nu het restje olijfolie met de cayennepeper (een theelepel), de Provençaalse kruiden en de knoflook. Haal het in stukken gesneden stokbrood erdoorheen en bak het bruin in de koekenpan.

Klaar! Een gezonde maaltijd in een handomdraai.

Nu kun je de paprika soep gaan serveren. Je verdeelt de soep over vier borden en serveert deze samen met het lekkere stokbrood.

Gezond koken, kan lekker en zeer zeker betaalbaar!

Ook als je kiest voor het Paleo dieet kun je gezond en betaalbaar gaan koken. Wist je dat als je gezonder kookt je vaak ook minder trek hebt om te gaan snacken? En daar bespaar je dan ook de nodige centen mee! Als je toch besluit te gaan snacken, neem dan noten en zaden. Ze bevatten gezonde eiwitten en vetten.

Gezond eten hoeft helemaal niet duur te zijn! En het kan zeer zeker ook erg lekker zijn.

Geniet van het leven! En zorg dat je kwaliteit van leven optimaal is. Lees hier meer over het Paleo dieet en levensstijl!