E-zine Tips

Lees hier alles over afvallen, diëten en sporten

AfvallenAfvallen kan de meest uiteenlopende redenen hebben, maar het is nooit te laat om te gaan beginnen met gewicht verliezen.

Door gewichtsafname en gezonder te leven voelt het lichaam zich ook gezonder en fitter. Afvallen kan op verschillende manieren zoals sporten, dieeten en iedereen is vrij in de keuze die gemaakt word hoe te gaan beginnen met afvallen.

Het is geen gemakkelijke opgave om gewicht te gaan verliezen als er overgewicht is. Om gewichtsafname te realiseren moeten er doelen gesteld worden en moet er ook een verandering in de leefstijl en eetgewoontes optreden.

Het gevaar bij afvallen zit voornamelijk in het doorzettingsvermogen van de mensen en de terugval in de oude leefgewoontes.

Wanneer dit gebeurt zal er het zogenoemde jojo effect optreden en dat betekend dat de verloren kilo’s er weer bij aankomen wanneer er gestopt wordt met afvallen en de oude leefgewoontes weer deel uitgaan maken van het leven.

Afvallen is niet zomaar iets het is een verandering van de gewoontes en een verandering van het eetpatroon. De belangrijkste regel wanneer de keuze is gemaakt om te gaan afvallen is dat er gezond gegeten moet worden en daarbij moet het lichaam in beweging komen om de calorieën die worden genuttigd te gaan verbranden.

Er zijn verschillende manieren om een afname van het lichaamsgewicht te realiseren. Er kan gekozen worden om te gaan afvallen door te letten op de voeding en gezondheid, te gaan sporten, medicijnen of voedingssupplementen te gaan gebruiken of het gaan volgen van één van de vele diëten die zijn voorgeschreven.

Voeding en gezondheid

Voedingsstoffen zorgen er voor dat het lichaam kan functioneren en dat het lichaam energie krijgt. Elk voedingsmiddel bevat bepaalde voedingsstoffen die hierbij aan bijdragen, maar wat is nu gezonde voeding dat bijdraagt aan de gezondheid van lichaam en geest?

Daarnaast bevat elk voedingsmiddel calorieën die het lichaam opneemt en zodra het lichaam niet voldoende beweging krijgt worden deze calorieën niet verbrandt maar opgeslagen door het lichaam in de vetreserves.

Meer lezen over voeding en gezondheid? Klik hier voor de vele tips!

Sport en afvallen

Naast gezonde voeding is het voor het menselijke lichaam van belang dat het in beweging komt door middel van sporten of vrijetijdsbeweging. Om te gaan bewegen is creativiteit nodig want er zijn ontelbaar veel manieren om het lichaam in beweging te krijgen. Wanneer de bewegingen intensiever worden kan er gesproken worden over sporten. Ook voor sporten geldt dat er ontelbaar veel manieren zijn om dit te gaan doen.

Meer lezen over sporten en afvallen? Klik hier voor de vele tips!

Medicijnen en voedingssupplementen

Tegenwoordig bestaan er ook medicijnen die kunnen bijdragen aan de afname van het lichaamsgewicht. Het ene medicijn is er voor ontwikkeld en het andere medicijn wordt misbruikt om te gaan afvallen.

Bij het gebruik maken van medicijnen en afvallen moet er altijd een combinatie zijn met een dokter of arts die een gedegen advies hierover kan geven. Een andere mogelijkheid om af te vallen is het gebruik maken van voedingssupplementen. Voedingssupplementen zijn een toevoeging of vervanging van voedingsmiddelen waardoor er bijvoorbeeld een honger gevoel tegen wordt gegaan.

Meer lezen over voedingssupplementen? Klik hier voor de vele tips!

Diëten

De meest bekende manier om te gaan afvallen is het gaan volgen van een dieet. Diëten zijn immens populair onder mensen die afname van het lichaamsgewicht willen realiseren, dit komt doordat diëten voorgeschreven zijn door wetenschappers, diëtisten en gewichtsconsulenten.

Er zijn oneindig veel diëten die gevolgd kunnen worden, maar er moet goed gekeken worden welk dieet het best past bij de wat er bereikt wil worden. Een dieet is niet alleen volgen wat er voorgeschreven staat het is een verandering in de eetgewoontes en dus een blijvende verandering.

Meer lezen over alle dieetvormen? Klik hier voor de vele tips!

Kinderen en afvallen

Nederlandse en Belgische kinderen hebben steeds vaker te maken met overgewicht en dat komt voornamelijk door de keuze uit voedingsmiddelen die er voor de kinderen zijn. Kinderen zijn zich er nog niet van bewust wat voeding met het lichaam doet, laat staan dat ze er van bewust zijn dat ze weten wat gezond en ongezonde voeding is.

Daarnaast sporten en bewegen kinderen tegenwoordig steeds minder en dit heeft ook te maken met het groeiende aantal kinderen met een overgewicht.