Eten en Drinken

Wat zijn Groene Smoothies?

De laatste jaren beginnen Belgen meer groenten en fruit te eten, maar nog steeds komen de meesten niet aan de dagelijkse voorgeschreven hoeveelheid.

Daar is nu het antwoord op, namelijk de groene smoothie. Deze smoothie is lekker en ook nog eens gezond. Als u hier dagelijks een groot glas van drinkt, hoeft u verder geen groenten of fruit meer te eten.

Waarom zijn groene smoothies zo gezond?

Deze smoothies zijn zo gezond omdat er veel ingrediënten in verwerkt zitten die belangrijke vitaminen en mineralen bevatten. Het is uiteraard wel de bedoeling dat u verse groenten en fruit verwerkt in uw drankje. Dit omdat het stukken gezonder is.

Ingeblikte groenten en fruit zijn namelijk vaak bewerkt om ze langer houdbaar te houden. Hierdoor zit er vaak veel zout bij en dit komt de gezondheid niet ten goede.

Er zitten ook veel vezels in groenten, dit is erg goed voor de stoelgang.

Uw lichaam zal zichzelf dus beter gaan reinigen en dus ook makkelijker de giftige stoffen afbreken. Doordat deze stoffen worden afgebroken, zult u merken dat u zich lekkerder in uw vel gaat voelen. U zult fitter en energieker worden. En meer behoefte krijgen om te bewegen. Hierdoor zult u ook sneller afvallen.

Ook zult u afvallen, omdat u minder behoefte krijgt aan eten. Deze smoothies verzadigen u namelijk, hierdoor gaat u minder snacken en snoepen, waardoor het afvallen alleen nog maar sneller gaat. Een groene smoothie is dus ideaal als u op een verantwoorde manier af wilt vallen.

Hoe kan ik zo’n groene smoothie het beste klaar maken?

Een groene smoothie is zo klaar gemaakt. U hoeft slechts wat fruit en groenten, met wat ijs of water te mixen en u heeft al een groene smoothie. Wel dient u meer fruit dan groenten in de smoothie te verwerken, zodat de smoothie lekker zoet blijft en de fruit smaak overheerst.

Een smoothie maken kost maar enkele minuutjes tijd
Op het internet kan je in verschillende kookboeken lekkere recepten vinden voor het klaar maken van zo’n smoothie. Vandaag de dag is het erg makkelijk om aan een recept te komen.

Wel dient u goed op te passen wat voor recept u kiest. Dit omdat veel mensen de fout maken om niet alleen bladgroen te gebruiken voor hun smoothie, maar om ook andere groenten erin te verwerken. Als u dit doet zout u last kunnen krijgen van buikkrampen, door het zetmeel dat in andere groenten zit.
Het is dus het beste om bladgroenten in uw smoothie te verwerken.

Als u een groene smoothie heeft klaar gemaakt, kunt u deze 2 dagen goed houden in de koelkast!

Als u de smoothie maximaal 2 dagen bewaart blijft ook de smaak goed behouden. Maar het lekkerste blijft natuurlijk om iedere dag een versie smoothie te maken. Gezien het maar enkele minuten van uw dag vergt, is dat geen probleem. Het dagelijks bereiden van een groene smoothie brengt dus vele voordelen met zich mee. Het is dan ook aan te raden om deze smoothies in uw dagelijkse eetpatroon te verwerken.

TIP: Groene smoothies e-book

Het ebook ‘Alles Over Groene Smoothies’ bevat veel informatie en recepten over groene smoothies en combineert op een makkelijke manier groente- en fruit in één.
Klik hier om het boek te bekijken »