Eten en Drinken

Noten en zaden zijn gezond

Wist je dat zaden en noten veel gezonde vetten bevatten? Niet voor niets hoor je iedereen zeggen dat je meer noten en zaden moet gaan eten. Het is vaak zo, dat men denkt dat het eten van meer zaden en noten niet gezond is. Dit komt vooral omdat noten en zaden erg vet zijn. Dit is echter geheel ten onrechte.

Gezonde vetten?!

Noten en zaden zorgen ervoor dat je de juiste en de gezonde vetten binnenkrijgt. Gezonde vetten zijn vetten die omega 3 en omega 6 bevatten. Ook bevatten ze veel eiwitten en vezels. Vaak hebben ze ook nog verschillende vitaminen en mineralen als magnesium, kalium, koper en zink als voedingsstof.
Ook helpt fytosterolen om minder cholesterol uit je eten op te nemen. Deze stof wordt tegenwoordig ook aan yoghurt toegevoegd om het gezonder te maken.

Een stuk fruit? Noten?

Noten en zaden zijn als je het goed bekijkt fruitsoorten. Noten hebben hierbij een harde schil en zaden niet. Pinda’s zijn een uitzondering. Dit zijn namelijk peulvruchten, als je het goed bekijkt.

Afvallen door meer noten te eten?

Noten en zadenDoor met regelmaat noten of zaden te nemen kun je afvallen. Natuurlijk met de gezonde noten en niet met de borrelnoten. Door de vezels, eiwitten en de vetten van de noten krijg je de juiste voedingsstoffen binnen. Je bloedsuikerspiegel is hierdoor meer stabiel en ook zul je minder gaan snacken.

Kies voor een noten mix met de juiste noten en neem ongeveer 30 gram. Je krijgt de juiste vetten binnen en nog een aantal mineralen en vitaminen als extra bonus.

Welke noten kun je het beste gaan eten? En welke zaden?

Er zijn vele verschillende soorten noten en zaden te verkrijgen. Denk hierbij aan walnoten, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, pijnboompitten, sesamzaad, pompoen zaden, pistachenoten, paranoten en amandelen. Als je een voorraad noten en zaden koopt dan kun je ze het beste op een koele, donkere en droge plaats bewaren.

Enkele tips!

  • Als je cashewnoten, amandelen en zonnebloempitten mixed dan heb je een combinatie van noten en zaden, die veel ijzer en magnesium bevatten. Dit helpt goed bij menstruatie klachten.
  • Pompoenpitten, sesamzaad en zonnebloempitten met wat gebroken vlaszaad helpen bij menopauze klachten.
  • Wanneer je je wat blijer wilt voelen kun je het beste pecannoten, walnoten, cashewnoten en amandelen nemen. Door de tryptofaan zal je depressie afnemen!
  • Pompoen zaad, lijnzaad en zonnebloempitten helpen je om een mooie huid te krijgen. Je hebt minder last van rimpels en voelt je daardoor een stuk lekkerder.
Noten en zaden helpen je om gezonder te leven! En dit past uitstekend bij het Paleo Dieet en de Paleo levensstijl.