Eten en Drinken

Groenten en fruit

Groenten en fruit zijn belangrijk voor het menselijke lichaam om gezond en fit te blijven. Groenten en fruit dragen ook bij in het afval proces. Wanneer er vaker en meer groenten en fruit worden gegeten wordt ook de kans op ziektes verkleint, zoals kanker en hart en vaatziekten.

Voedingsvezels

Groenten en fruit zitten boordevol voedingsvezels en dat zorgt er weer voor dat er minder snel een gevoel van honger optreedt. Daarnaast zijn verse groenten en fruit ook heel erg gezond omdat ze natuurlijke voedingstoffen bevatten.

Doordat er veel voedingsvezels in groenten en fruit zitten dragen ze goed bij het helpen met afvallen en groenten en fruit bevatten ook heel weinig calorieën. Door gevarieerd groenten en fruit te eten worden er veel vitaminen en mineralen opgenomen in het lichaam.

De variatie in het eten van groenten en fruit is belangrijk omdat niet elke groente of fruit de zelfde voedingsstoffen bevatten. Daarnaast geven de groenten en fruit direct energie aan het lichaam.

Voedingsstoffen

superfoods voorbeeldenGroenten en fruit zitten boordevol voedingsstoffen, de voedingstoffen die allemaal in groenten en fruit zitten zijn vitaminen en mineralen, vezels en koolhydraten. Al deze voedingsstoffen zijn nodig om het lichaam gezond en fit te laten voelen.

Eet 200 gram groente
Eet minstens per dag 200 gram aan groente en doe dit zo gevarieerd mogelijk. Het maakt bijna geen verschil of dit verse, blik of diepvries groenten zijn, al zijn verse groenten altijd de meest gezonde keuze!

Eet 2 stuks fruit
Eet elke dag minstens 2 stuks fruit en  doe dit zo gevarieerd mogelijk. Verse smoothies staan gelijk aan 1 stuk fruit, maar vruchtensappen gelden maar voor een half stuk fruit.