Eten en Drinken

Groene smoothies

groene smoothie met spinazie en komkommers

© Pixabay – Groene smoothie

Tweehonderd gram groenten en twee stukken fruit. Dat is wat iedereen per dag binnen zou moeten krijgen. Voor veel mensen is dat geen probleem en komen daar wel aan.

Toch zijn er ook genoeg mensen die het eten van groenten en fruit als een verplichting zien en moeite moeten doen om iedere dag genoeg van deze voedingsmiddelen binnen te krijgen.

Voor deze mensen bieden de groene smoothies een oplossing. Groenten eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Probeer het eens op een andere manier en begin de dag met een heerlijke smoothie.

Wat zijn groene smoothies?

Groene smoothies. Het is een beetje een hype. Veel mensen maken ze tegenwoordig. Bibliotheken staan vol met receptenboeken voor groene smoothies. Maar wat zijn het nu precies?

Het verschil tussen groene smoothies en gewone smoothies is dat de groene variant voornamelijk uit groene bladgewassen bestaan. Deze groene groenten bevatten eigenlijk alle bouwstoffen die je nodig hebt om gezond te blijven. Het voordeel van de smoothies is daarnaast dat wanneer de groenten worden fijngemaakt door middel van een blender, deze makkelijker door het lichaam kunnen worden opgenomen.

Begin zelf ook met groene smoothies

Zijn groene smoothies ook Paleo?

Jazeker! Groene smoothies vormen een belangrijk onderdeel van de paleo revolutie. Het primaire uitgangspunt van het paleo dieet is namelijk ervoor zorgen dat je weer gezond of nog gezonder wordt.

Een groene smoothie kan bijvoorbeeld perfect als ontbijt worden gebruikt. Het is heel goed om een dag te beginnen met groene voedingsstoffen verwerkt in een smoothie. Ideaal natuurlijk als je ’s ochtends altijd gehaast bent, omdat je op tijd op het werk moet zijn. Een smoothie kun je de avond van te voren alvast maken, in de koelkast zetten, en ’s ochtends voor vertrek opdrinken.

Je kunt een groene smoothie Juicen of blenden. Bekijk de film hieronder voor alle informatie hierover!

 

Extra voordeel van groene smoothies

In dit artikel hebben we al wat voordelen van groene smoothies de revue laten passeren. We haalden reeds al dat groenten die je fijngemalen tot je neemt sneller en beter worden verteerd, waardoor je alle voedingsstoffen ook daadwerkelijk in je lichaam opneemt.

Een ander voordeel is natuurlijk de tijdwinst. Veel mensen vergeten ’s ochtend het ontbijt doordat ze te gehaast zijn en daardoor geen tijd of zin hebben in een ontbijt. Zeer slecht natuurlijk, omdat het ontbijt vaak wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag.

Een laatste voordeel van groene smoothies, en dat is gelijk ook de leukste, is dat je eindeloos kunt variëren met ingrediënten. De basis voor veel groene smoothies is spinazie, maar wat gebeurt er als je die spinazie nu eens vervangt door boerenkool? Verras jezelf iedere ochtend weer en speel met ingrediënten. De vele receptenboeken kunnen je hierbij natuurlijk inspireren!

Nog snel een tip!

Als afsluiter nog een extra tip. Ben je overtuigd van de voordelen van groene smoothies? Wil je hiermee beginnen als onderdeel van jouw paleo lifestyle? Begin dan vandaag nog met het maken van groene smoothies. Het ‘Alles over groene smoothies e-book’ is een absolute aanrader om van start te gaan. Bestel hem hier.