Sport en Fitness

Tennissen

Door te tennissen kan je ook afvallen. Tennis is een leuke sport die men niet alleen hoeft te beoefenen. Een tennis game kan worden gespeeld als een enkelspel of als een dubbelspel. Hierdoor is tennis een sport die niet alleen beoefend hoeft te worden en is er altijd een stok achter de deur.

Het tennisspel

Tennis is een populaire balsport, die veel wordt beoefend. Bij een tennis game, is het de bedoeling dat de bal in het speelhelft van de tegenstander wordt geslagen over een tennisnet heen. Probeer het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken om de tennisbal terug te slaan. Hiervoor zijn verschillende slagen tot stand gekomen. Denk aan de backhand, forehand of een smash. Ook is het mogelijk om de tennisbal een speciaal effect te geven.

Een tennis game wordt op basis van punten gespeeld. Wordt de tennisbal uitgeslagen of niet goed teruggeslagen dan is er een punt te verdienen.

tennisracket en tennisballen

© Pixabay

Samen afvallen

Tennis wordt dus niet alleen gespeeld. Er bestaat een enkelspel, dat speelt men dus met zijn tweeën en er is een dubbelspel, dat wordt met zijn vieren gespeeld. Het afvallen door te tennissen hoeft niemand dus alleen te doen.

Als er nog geen ervaring is met tennissen, dan kunnen er eerst een paar tennislessen worden genomen bij een tennisleraar. De tennislessen worden vaak in groepen gegeven. Na de tennisles is er vaak de ruimte om een balletje over te slaan met groepsgenoten. Daarna wordt er vaak nog even met elkaar nagezeten om de les te bespreken. Dit zorgt voor extra gezelligheid.

Doordat de tennislessen op vaste tijden zijn, zal er niet zo gemakkelijk meer worden afgezegd. Naast tennislessen kan men zich ook aansluiten bij een tennisvereniging.

Er kan er voor worden gekozen om alleen ‘vrij’ te tennissen bij de vereniging, maar er kan ook mee worden gedaan aan wedstrijden. Om te tennissen moet er dus met een speelpartner worden afgesproken, anders kan het spel niet gespeeld worden. Deze afspraak zorgt er voor dat er een stok achter de deur is, en er dus ook echt zal moeten worden gegaan.

Afvallen met tennis

Tennis is een sport die goed kan worden beoefenend als men wil afvallen. Het is wel belangrijk dat dit wordt gedaan in combinatie met een gezond voedingspatroon. Voeding is namelijk erg belangrijk tijdens het afvallen door te tennissen.

vrouw met tennis racket en bal

© Pixabay

Zorg voor regelmaat, eiwitrijke voeding en houd calorieën goed in de gaten. Tijdens een half uurtje tennissen worden er al gauw zo’n 260 calorieën verbrand. Als er twee keer in de week gemiddeld een uur wordt getennist en er goed op de voeding wordt gelet, kan dit het afvallen enorm bevorderen.

Natuurlijk moet de gehele levensstijl worden aangepast als het gewichtsverlies blijvend moet zijn. Een tennis game is dus niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens erg goed voor het lichaam. Afvallen door te tennissen is dus zeker mogelijk.