Sport en Fitness

Hardlopen om te vermageren?

Wilt u snel afvallen?

Hardlopen is de manier om te gaan afvallen!” Veel mensen denken dat als ze gaan hardlopen dat ze snel heel veel kilo’s gaan afvallen. Helaas is dit niet zo waardoor veel mensen hun vertrouwen in het hardlopen verliezen. Op de pagina vind u vele tips hoe u op een snelle maar goede manier kunt afvallen.

Hoe gaat u beginnen?
Hardlopen en afvallenHet is goed om te weten om als u wilt gaan hardlopen dat u langzaam moet beginnen. U begint met een paar minuten hardlopen en dan een paar minuten wandelen. Luister naar uw lichaam. Uw lichaam geeft aan wanneer u moet stoppen. Het komt wel eens voor dat u lichaam na 15 minuten lopen zo moe bent dat u niet meer verder kunt.

Sport niet elke dag, maar geef uw lichaam de nodige tijd om te rusten en te herstellen. Na een paar dagen kunt u proberen 5 minuten langer te lopen dan voorheen.

U zult zien hoe snel uw lichaam went aan hardlopen. Om de dag gaat u een stukje hardlopen. Na enkele weken zult u snel merken dat het hardlopen veel makkelijker gaat dan voorheen  en dat u bijvoorbeeld makkelijk 35 min kunt volhouden zonder dat u last krijgt van uw lichaam. Op de ‘rustdagen’ kan u ook gerust een kleine wandeling inplannen.

Vermageren door het hardlopen?

Om op een goede manier af te vallen is het belangrijk dat u op de juiste tempo gaat hardlopen. Dit houdt in dat u niet extra hard hoeft te lopen maar dat u op een langzaam tempo gaat lopen. Op deze manier wordt uw vet verbrand in plaats van uw suiker en koolhydraten. Een ander groot voordeel is dat u langzaam hardloopt dat u het veel langer volhoudt.

Hard lopen betekent dat u minder snel gaat afvallen.
Als u hard loopt dat krijgt u wel een betere conditie maar u valt minder snel af. U krijgt meer spieren en deze wegen zwaarder dan vet. Daarnaast zal uw lichaam tijdens het hardlopen vooral de koolhydraten en suiker verbruiken om te zorgen dat u blijft hardlopen. Kortom extra hardlopen zorgt ervoor dat u minder snel afvalt.

Mag ik dan nooit extra hard lopen?
Natuurlijk mag u extra hard lopen. Om een goede conditie te krijgen en toch af te vallen raden wij u aan om de laatste 10 minuten van uw training extra hard te lopen. Dus u begint met 20 minuten een langzaam tempo te lopen en de laatste 7 minuten hard te lopen. Op deze manier valt u af en u houdt uw conditie op pijl.

Kleding
Om goed hard te kunnen lopen raden wij u aan om kleding te dragen waar u zich lekker in voelt. Afhankelijk van het weer draagt u in de winter een lange broek en in de zomer een korte broek.
In de zomer maanden raden wij u aan luchtige kleding dragen zodat uw zweet direct tijdens het hardlopen kan verdampen. U moet dan denken aan een korte broek en een T- shirt.

In de wintermaanden raden wij u aan om verschillende lagen kleding te dragen. U moet dan denken aan een thermo shirt, een gewoon t shirt en een goede jas die als bescherming tegen de koude wind gebruikt kan worden.

Schoenen
Om blessures te voorkomen moet u de juiste hardloopschoenen aanschaffen. Door het aanschaffen van de juiste hardloopschoenen gaat het hardlopen ook makkelijker. Hardloopschoenen zijn schoenen met dikke zolen. De schoenen moeten passen bij uw voeten. Wij raden u dan ook aan om bij de sportwinkel uitgebreid te laten adviseren welke schoen voor u het beste is. Zij helpen u graag op weg.

Snel afvallen met hardlopen is mogelijk!
Kunt u voldoende tijd vrijmaken dan is hardlopen een manier dat meehelpt bij het vermageren. U begint om de dag met een stukje hardlopen en voordat u het weet valt u snel af. Vergeet de vuistregel niet: Extra hardlopen is niet nodig! Gewoon langzaam beginnen en op de juiste tempo gaat hardlopen.