Sport en Fitness

Cardio fitness

Met een cardio fitness training kan er het beste worden afgevallen als een cardio training 3 á 4 keer per week wordt uitgevoerd. Bij een cardio training is het van belang dat ook gelet gaat worden op het voedingspatroon, om zo het optimale resultaat te behalen met een cardio training. Daarnaast is het belangrijk minimaal 2 liter vocht te drinken zoals water.

Afvallen en cardio

Cardio fitness is het trainen zonder gewichten te gebruiken. Bij Cardio kan gedacht worden aan fietsen, hardlopen, steppen, spinning en roeien. Voor een optimaal resultaat bij het afvallen en op een verantwoorde manier een cardio training uitoefenen is geen uren lange training voor nodig.

Bij cardio geldt korte perioden trainen heeft meer uitwerking dan wanneer er uren lang getraind wordt, dit komt doordat de hartslag anders te hoog wordt en het resultaat minder snel zichtbaar wordt.

Bij cardio kan er beter 3 á 4 keer per training in sessies worden getraind want dan wordt er meer overtollig vet verbrandt in het lichaam. Een cardio fitness training met een zogenoemde interval training heeft de beste uitwerking als het gaat om afvallen in lichaamsgewicht. Een interval training is 20 á 30 minuten intensief trainen en dan een korte pauze van ongeveer de zelfde duur als de trainingssessie.

Cardio fitnessDe beste combinatie met een cardio training is het eerst trainen van de spieren door middel van krachttraining. Bij  krachttraining komt er in het lichaam de stof glycogeen vrij en glycogeen is een energie voorraad die in de spieren zit opgeslagen en deze komen bij krachttrainingen vrij.

Wordt er na de lichte krachttraining overgegaan op cardio dan is het noodzakelijk voor het lichaam om haar energie behoefte te halen uit overtollig vet en dit wordt dan door het lichaam verbrandt.

Tips bij cardio trainingen

Voor het beste resultaat met een cardio training moet er voor aanvang van de training kort de spiergroepen licht worden getraind door middel van krachttraining. Neem een fitness instructeur in de armen zodat deze een goed trainingsschema kan opzetten voor het behalen van een optimaal resultaat.

Samen trainen is leuker dan wanneer dit alleen gedaan wordt, vraag een naaste bekende om mee te sporten om zo een stok achter de deur te hebben. Doe cardio oefeningen altijd in de interval modus, dus een cardio oefening van 20 minuten en 20 minuten rust.

Daarnaast is het van belang om doelen vast te stellen voor de korte maar ook voor de lange termijn. Houdt rekening met dat de afname van het lichaamsgewicht een lange termijn doelstelling is, want afvallen vergt veel tijd en inzet.