Rubriek -Sport en Fitness

Sporten of bewegen is voor een menselijk lichaam van essentieel belang om fit en gezond te zijn. Er zijn veel manieren om het lichaam in beweging te krijgen, zo is een blokje om na het dineren al een goede vorm van bewegen.

Wanneer er intensiever bewogen wordt spreken we meestal over een sport, bij sporten kan er gedacht worden aan bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, fitnessen of tennissen. Wanneer het menselijke lichaam in beweging komt worden er calorieën verbrandt en er kan zelfs een beroep worden gedaan op de vetreserves om het lichaam van energie te voorzien. Sporten en afvallen kan heel goed samen gaan wanneer het gaat om afname van het lichaamsgewicht te realiseren.

Sporten en voeding
Om er voor te zorgen dat er bij het sporten daadwerkelijk afgevallen wordt is het van belang dat er naast het sporten en bewegen een gevarieerd en uitgebalanceerd voedingspatroon noodzakelijk is. Met alleen maar sporten of bewegen wordt en niet afgevallen, er moet een verandering optreden in   de levensstijl. Wanneer er naast het sporten en bewegen ook een gezond voedingspatroon wordt gehanteerd kan er op een gezonde manier worden afgevallen en kan er op een gezond gewicht worden gebleven.

De keuze om te gaan sporten kan een hele goede manier zijn om het lichaam meer in beweging te krijgen en eventueel gewicht te verliezen. Het starten met sporten vergaat de meeste mensen vaak makkelijk af, maar dan moet er ook doorgezet worden en dat blijkt vaak een lastige opgave.
Voordat er gestart wordt met sporten moet er goed nagedacht worden wat bij de persoonlijke wensen past. Er zijn veel soorten sporten die zowel binnen als buiten uitgeoefend kunnen worden zoals bijvoorbeeld krachtsport, duursport, teamsport en balsport. Bij het gaan sporten en afvallen is het van belang dat dit een structureel onderdeel wordt van de levensstijl en niet eenmalig, want dan zal het haar uitwerking niet hebben.

Vocht
Bij sporten is het belangrijk dat de vocht balans in het lichaam op niveau blijft of dat na het spoten de vocht balans weer aangevuld word. Om dit te realiseren zijn er dorstlessende sportdranken die vaak een oranje/geel, groen/blauw of witte kleur hebben.

De kleuren van de dorstlessende sportdranken hebben te maken wanneer ze van pas komen in het sporten. Zo is de oranje/gele kleur goed om in te nemen voor je gaat sporten, de groen/blauwe kleur is voor tijdens het sporten en de witte kleur is voor na het sporten om de vocht balans weer op niveau te krijgen.