Lichaam en Geest

Hoe kom ik van mijn hoge cholesterol af?

Het is niet gezond om een hoog cholesterol te hebben. Hierdoor is de kans op hard- en vaatziekten een stuk hoger. Het is daarom belangrijk om gezond te leven om te zorgen, dat je hier niet mee geconfronteerd wordt. Het is niet altijd nodig om voor een hoog cholesterol medicijnen in te nemen.

Hoe verlaag je je cholesterol?

Als je een lager cholesterol gehalte hebt dan is de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten minder groot. Enkele tips zijn toch wel om te stoppen met roken. Dit is een van de belangrijkste factoren om hart- en vaatziekten te krijgen. Stoppen met roken brengt je zoveel meer!

Als je suikerziekte hebt, dan is de kans ook groter dat je hart- en vaatziekten krijgt. Voorkom dit door je te laten behandelen. Lichaamsbeweging is ook belangrijk om je cholesterol te verlagen. Ga eens even stevig wandelen, zwemmen of fietsen. Zorg dat je volop lichaamsbeweging krijgt!

Wat ook belangrijk is, is om gezond te eten. Vermijd verzadigde vetten. Eet geen room, volle melk, kaas, vet vlees of koekjes. Eet gezond! Eet groente, fruit, volkorenproducten en aardappels. Of eet kip, vis en mager vlees. Vette vis mag ook gerust!

cholesterol verbeteren met paleoStop met het drinken van alcohol. Matig het tot maximaal twee glazen per dag. En als het kan niet iedere dag! Het is niet alleen slecht voor uw cholesterol, maar is ook schadelijk voor je hele lichaam. Zorg ook dat je stress zoveel mogelijk vermijdt. Dit helpt niet! Ontspan je iedere dag en laat de stress van je afglijden.

Medicijnen?

Natuurlijk kun je medicijnen gaan nemen om je cholesterol te verlagen. Echter het is natuurlijk altijd beter om geen medicijnen te nemen. Kies voor de gezonde oplossing! Kies voor een gezonde leefstijl. Je zou de paleo levensstijl kunnen overwegen. Dit zorgt in ieder geval voor de juiste voeding voor je lichaam.

Een gezonde leefstijl! Het belangrijkste van allemaal.

De basis van een gezond en lang leven is nog altijd je eigen levensstijl geweest. Het is belangrijk om gezond te eten en om volop te bewegen. Zorg dat je geen overgewicht krijgt of juist dat je het verliest.

Hoe kan Paleo je helpen?

We tipten de Paleo leefstijl zojuist al even aan. Het kan je helpen om gezonder te leven. De basis toch wel doordat je gezonder gaat eten. Als je in combinatie met de Paleo leefstijl dan ook nog eens gaat sporten of wat meer gaat bewegen dan komt het helemaal goed. En dan zul je niet snel bij de groep van mensen behoren met een te hoog cholesterol.

Jij kan het ook!

Geef niet op. Soms is het begin moeilijk en zwaar, maar weet dat het daarna gemakkelijker wordt. Het duurt in de regel dertig dagen om compleet te veranderen van leefstijl. Ik kan je echter garanderen, dat je hierna niet meer anders wilt. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn. Klik hier om meer te leren over Paleo.