Lichaam en Geest

Detoxen (Ontgiften): Detoxkuur op maat?

Ontgiften gebeurd in principe constant door onze nieren en lever, maar we kunnen niet ontkennen dat vandaag de dag ons lichaam veel te verduren krijgt. We staan constant blootgesteld aan toxische stoffen, zelfs bij het schoonmaken van je huis kan je toxische stoffen inademen.

Ons lichaam zal zichzelf reinigen, maar kan niet beletten dat de toxische stoffen worden opgeslagen in onze vetreserves.

Sommige gifstoffen die ons lichaam opslaat kunnen we moeilijk controleren (bijvoorbeeld als we onze woning reinigen en toxische stoffen inademen, ook luchtvervuiling door bijvoorbeeld uitlaatgassen spelen hierin een rol), andere stoffen komen in ons lichaam door eigen toedoen, zoals bijvoorbeeld slechte voeding in te nemen, door te roken of alcoholische dranken in te nemen.

De oplossing volgens velen? Je lichaam eens goed reinigen met een detoxkuur. Je krijgt er meer energie door en je huid zal meer stralen. Je doet het in de eerste plaats niet om af te vallen, maar om de organen te ontlasten die anders instaan voor de reiniging van ons lichaam.

Detoxen kan op verschillende manieren, maar we hebben het hier dan niet over de luxe arrangementen waar celebrities voor kiezen, maar om de eenvoudige zaken die je thuis kan doen. Detoxen is eigenlijk niets meer dan gezond leven.

Wat verstaan we dan onder gezond leven? Dat omvat eigenlijk van alles een beetje. Onder meer beweging wordt altijd aangeraden. Dit kan ook een dagelijkse wandeling zijn van een kwartiertje.

Voldoende water drinken hoort ook bij een gezonde levensstijl. Start je ochtend met een glas water om je stofwisseling op gang te krijgen. Water is een heel goede methode om je lichaam te reinigen.

Smoothies zijn ook een hele goede manier om je lichaam te voorzien van de nodige gezonde voedingsstoffen. Optioneel kan je ook kiezen voor een paar stukjes fruit als gezonde snack doorheen de dag.

Het spreekt voor zich dat veel groenten eten ook in het dagelijkse leven belangrijk is. Bij een detoxkuur staat deze ook in het lijstje. Het gaat er wel om, om de juiste soorten groenten te kiezen. Bloemkool, broccoli, witte en rode kool zijn ideale keuze als het aankomt op het ontgiften van je lichaam.

Detoxkuren op maat?

Gezondheidsspecialisten kunnen zeker een dieet of detoxkuur op maat opstellen. Speciaal voor jou zijn we zelf al op zoek gegaan naar verschillende detoxkuren die je kan raadplegen om je lichaam te ontgiften.

[detox-overzicht]