Lichaam en Geest

Detoxen: Wat is een detox kuur?

bessen cocktail

© Pixabay

Wanneer we al het eten dat we dagelijks opeten eens samen in één grote kom zouden leggen aangevuld met uiteraard ook de drank die we dagelijks nuttigen, dan zouden we waarschijnlijk schrikken van het eindresultaat.

Het spreekt immers voor zich dat dit er alles behalve smakelijk uit zal komen te zien. Eigenlijk is dit de achterliggende gedachte van Detox.

Dezelfde pap die je voor ogen krijgt in de kom vormt zich namelijk ook in ons lichaam. Bijgevolg kan je raden welke handelingen ons lichaam moet verrichten om de slechte vetten af te breken en om in het bijzonder het beperkte aantal gunstige stoffen te recupereren.

Steeds meer mensen kiezen er net omwille van deze reden voor om een zogenaamde detox kuur te volgen.

Tijdens het detoxen wordt een groot aantal voedingswaren geweerd. Het gaat daarbij niet alleen om wat we eten, ook zaken zoals alcohol zijn uiteraard volledig uit den boze. Ben je eveneens op zoek naar een interessante, maar niet zo eenvoudige mogelijkheid om je lichaam te reinigen van al die slechte stoffen? Dan kan het volgen van een detox kuur ook voor jou ongetwijfeld een interessante keuze zijn.

Wat is een detox kuur?

Volgers van een detox kuur dienen zich bereid te tonen om een groot aantal voedingswaren en dranken uit hun dagelijks leven te verwijderen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om koffie, koeken, snoep, alcohol, vlees en natuurlijk zijn ook gluten uitgesloten.

Is dat alles? Absoluut niet. Wanneer je er aan denkt om een detox kuur te volgen, dan is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit op verschillende manieren kan. De eenvoudigste (en waarschijnlijk ook nog de gezondste) mogelijkheid is gewoon door een aangepast voedingspatroon te volgen. Andere mogelijkheden worden aangeboden door middel van pillen of supplementen, maar daarnaast kan de volger ook kiezen voor detoxpleisters en zelfs voor maagspoelingen.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat een detox kuur ook absoluut geen standaard dieet is. Wil je deze volgen, dan zal je er iedere dag mee bezig moeten zijn en zal je vooral het “gezonde” aspect niet uit het oog mogen verliezen. Detox je op een verkeerde manier, dan kan het namelijk ronduit gevaarlijk zijn voor je lichaam. Hou ook dat dan ook zeker en vast steeds in het achterhoofd.