Dieet

Weight Watchers werkt. Ook iets voor jou?

weegschaal met fruit

© Pixabay

We weten allemaal dat snel afvallen best mogelijk is met een crashdieet, maar dat het vaak ongezond is. Weight Watchers is meer dan louter een programma waarmee je kan vermageren: het zet je ook aan tot het verbeteren van je levensstijl opdat je gezonder door het leven kan gaan. Is het programma van Weight Watchers iets voor jou? Ga het na in dit artikel.

Afvallen met weight Watchers.

Teveel diëten volgen is niet goed voor je gezondheid. Het is natuurlijk wel oké om overgewicht te vermijden, maar steeds geconfronteerd worden met het zogenaamde JOJO-effect is niet bepaald aanmoedigend. Wat is er dan wel nodig om een constant gewicht te behouden? Een verbeterde levensstijl!

Met het programma van Weight Watchers werk je via een puntensysteem. Op basis van je gewicht en lengte wordt het aantal punten dat je dagelijks mag verbruiken berekend. Naast het puntensysteem, wordt er ook belang gehecht aan de nodige beweging. Er wordt dus geijverd naar een gezondere levensstijl die je bovendien helpt met het behouden van je ideale streefgewicht.

Afvallen met Weight Watchers.

Bij Weight Watchers wordt er in eerste instantie gekeken naar je BMI (berekend op basis van je lengte en gewicht). Pas wanneer je BMI aangeeft dat er sprake is van overgewicht is het belangrijk dat je de nodige stappen onderneemt om te vermageren.

Tip: Bekijk hier een overzicht van boeken over Weight Watchers met tips en recepten! »

Puntensysteem bij Weight Watchers

Afvallen met het Weight Watchers programma doe je meer concreet met hun puntensysteem. Zowel je gewicht, je lengte, je geslacht als het beroep dat je uitoefent wordt opgenomen in deze berekening. Aan elk voedingsmiddel wordt een puntenaantal gekoppeld. Groenten en fruit hebben doorgaan weinig of geen punten, maar chocolade bijvoorbeeld héél veel.

Het voordeel hiervan is dat het puntensysteem grotendeels is opgebouwd op persoonlijke maat (lees: op jouw behoeften of levenssituatie). Je kan eveneens punten sparen voor een bepaalde gelegenheid (zodat je niets hoeft te weigeren met het excuus dat je op dieet bent) of dat je deze punten opspaart bij wijze van bonus. Wie veel gaat sporten kan op die manier veel punten opsparen en deze ‘opeten’ bij wijze van beloning.

Bewegen en Weight Watchers

Voldoende bewegen is sowieso belangrijk, ongeacht het feit of je wilt vermageren of niet. Het kan helpen om stress te verminderen en je fysiek gewoon beter te voelen.

Een half uurtje wandelen kan wonderen doen, het hoeft dus geen strakke looptraining te zijn. Vooral mensen met een zittend beroep hebben er baat bij om gewoon even te wandelen wanneer zij de kans ertoe krijgen.

Weight Watchers valt daarom niet specifiek te omschrijven als een afvalprogramma, maar helpt je met het verbeteren van je levensstijl. In tegenstelling tot een crashdieet, val je niet veel kilo’s af in een maand, maar vermager je op een gezond tempo. Vaak is de intentie om te vermageren wel de aanleiding om te starten met een programma zoals dat van Weight Watchers.

Basisprincipes

Afvallen met Weight Watchers is eigenlijk niet zo moeilijk dan je zou denken. Wanneer je de principes door hebt, kan je hierop makkelijk jouw levensstijl op aanpassen. Zo is het onder meer belangrijk om voldoende fruit en groenten te consumeren op dagelijkse basis. Ook het drinken van voldoende water is belangrijk.

Variatie blijkt ook belangrijk te zijn en je hoeft je niet alle lekkernijen te ontzeggen. Genieten is dus zeker mogelijk, maar je leert wel om dit te matigen.. Bewegen is net zoals andere aspecten van het Weight Watchers dieet een belangrijk onderdeel om te streven naar een gezondere levensstijl.
Bij voorkeur beweeg je minstens een 20-tal minuten tot een half uur aan een stuk zodat je lichaam alle vetten begint te verbranden. Cardiotraining is hierbij ideaal omdat je eveneens werkt aan een betere conditie. Cardiotraining omvat dan meestal ook hardlopen, fietsen (of spinnen), maar ook sporten in de fitness kan je zeker helpen bij het afvallen en aanleren van een gezondere levensstijl.

Tip: Bekijk hier een overzicht van boeken over Weight Watchers met tips en recepten! »

Is Weight Watchers iets voor jou?

Stel jezelf even de vraag: is het interessanter om geld te besteden aan een programma zoals Weight Watchers of aan de vele snoeprepen die je maandelijks consumeert zonder dat je echt beseft welke schade deze kunnen aanrichten aan jouw lichaam? Wortels zijn immers veel goedkoper dan al die chocoladerepen en Weight Watchers kan jou helpen met het verbeteren van jouw levensstijl. Voor meer informatie over Weight Watchers kan je steeds op hun site terecht: Weight-Watchers.be