Dieet Eten en Drinken

Vegetarische paleo recepten

Wat als je vegetariër bent? Kun je dan wel uit de voeten met de Paleo recepten? Krijg ik wel voldoende eiwitten binnen als ik het vlees weglaat? Of de vis of kip?

Gelukkig is het Paleo dieet ook voor de vegetarische mensen onder ons. Vegetariërs kunnen ook genieten van de Paleo recepten. En dit komt hoofdzakelijk door de superfoods als goji bessen en hennep.

De superfoods bij een Paleo dieet helpen je om voldoende eiwitten binnen te krijgen. En daarnaast zijn er de groene groenten die volop eiwitten bevatten. Wist je dat honderd gram boerenkool vier gram eiwitten bevat? Je kunt dan het beste overwegen om meer rauwe groentes te gaan eten.

Hoe te compenseren?

De meeste eiwitrijke producten zijn vis, zuivel en ook vlees. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal kan. Het is belangrijk om voldoende eiwitten en calorieën binnen te krijgen. Het is daarom al vegetariër verstandig om te kiezen voor avocado’s, kokosmelk en noten. Normaal zou je ook peulvruchten nemen. Echter deze horen niet thuis in het Paleo dieet. Veel eieren eten kan uitkomst bieden.

Enkele tips voor de vegetarische paleo recepten

Als je een vegetarisch paleo recept gaat gebruiken kies dan voor een recept met wat meer vetten. Denk aan kokos, avocado’s, lijnzaad en olijven. Eet ook een of twee eieren elke dag. Gebruik ook graan-achtige zaden. Quinoa en amaranth zijn goede zaden. Gebruik ook peulvruchten. Laat ze kiemen of laat ze eerst vierentwintig uur in water weken. Doe dit op kamertemperatuur. Door ze hierna te verwarmen worden de nadelen opgeheven.

Kies ook voor superfoods als spirulina, blauwgroene algen, hennepzaadjes, gojibessen, incabessen en pompoenzaden. Ook olijven, kiemen en chlorella kunnen uitstekend verwerkt worden in de vegetarische paleo recepten.

Een extra zetje eiwit!

Vegetariërs kunnen ook genieten van Paleo recepten

Natuurlijk kun je ook voor eiwitpoeder kiezen. Glutamine poeder of hennep-eiwit poeder. En ook is er natuurlijk nog het wei-eiwit. Je kunt lekkere groene smoothies maken van boerenkool met kokosmelk en het eiwitpoeder.

Meer inspiratie?

Als je meer inspiratie zoekt voor vegetarische Paleo recepten dan kun je het beste een Paleo receptenboek kopen. Er zijn vele verschillende goede Paleo receptenboeken. Of er ook een speciaal voor vegetariërs is hebben wij helaas nog niet ontdekt. Echter met een paar simpele wijzigingen kun je veel recepten aanpassen voor vegetariërs.