Dieet E-zine

Paleo dieet ervaringen – wat mag nu wel en niet?

Op deze website wil Mitchel, auteur van de Paleo Revolutie, wat meer vertellen over zijn eigen paleo dieet ervaringen, de paleo levensstijl en de voeding die daarbij hoort. Want wat mag nu eigenlijk wel en niet met paleo? Deze vraag krijg ik vaak van mensen uit mijn eigen omgeving of via mails of social media. Veel mensen lezen van alles op het internet en weten dan niet meer welke sites ze wel of niet moeten geloven. Ik zal je vertellen dat lang niet alles wat op het internet te vinden is klopt!

Het paleo dieet is mogelijk voor iedereen!

Ik vind het enorm leuk om mensen te adviseren over voeding en een gezonde levensstijl en ik vind het belangrijk dat mensen dan ook de juiste informatie krijgen. Voordat ik wat meer zal vertellen over de voedingsstoffen en voedingsmiddelen die passen bij een paleo lifestyle, wil ik eerst nog eens benadrukken dat het volgen van een paleo levensstijl niet alleen is weggelegd voor holbewoners of geitenwollensokken types!

Het paleo dieet is juist bedoeld voor mensen zoals jij en ik die stralend en vol goede moed in het leven staan en niet met holbewoners en andere gekke types geassocieerd willen worden.

Mijn eigen paleo dieet ervaringen

Sinds ikzelf met paleo ben begonnen, sta ook ik vol goede moed in het leven. Ik voel me fris, heb veel energie en vind het fijn om ’s ochtends vroeg op te staan om een nieuwe dag in te gaan. Daarnaast ben ik binnen korte tijd door deze nieuwe manier van leven afgevallen! Ik wil graag genieten van het leven en paleo is voor mij dé manier om me daarbij te helpen.

Het paleo dieet heeft mijn leven veranderd en verbeterd. Dat wil niet meteen zeggen dat ik voordat ik met deze paleo revolutie begon een slecht leven leidde, maar ik stond wel anders in het leven en inderdaad voelde ik mezelf weleens een beetje lusteloos.

De kennis die ik zelf de afgelopen periode heb opgedaan over paleo wil ik graag met jullie delen, want ik wil niet de enige zijn die met de fantastische paleo levensstijl volgt. Ik zou het super tof vinden als er veel meer mensen dezelfde ervaringen zullen hebben als ik en ook een nieuw leven kunnen beginnen.

‘Ben ik aan het diëten dan?’

paleo ervaringenIk zei al dat ik veel vragen van mensen krijg over het paleo dieet. Veel mensen schrikken bij voorbaat al bij het woord ‘dieet’.

Een dieet associëren mensen vaak met iets strengs en hebben dan vaak het gevoel dat ze van alles ‘moeten’ en niks ‘mogen’. Natuurlijk heeft het paleo dieet ook bepaalde regeltjes en wetten waar je je aan moet houden, maar ik zal je vertellen dat het helemaal niet zo moeilijk is om deze regels te volgen. Ikzelf had na een tijdje niet eens meer door dat ik met een dieet bezig was!

Welke regels zijn dat dan? En wat mag nu wel en niet met paleo? Welnu, dat ik zal ik je vertellen…

Wat moet je laten liggen?

Het allereerste product dat je moet laten liggen wanneer je het paleo dieet volgt is brood. Ons lichaam is namelijk niet gemaakt om tarwe en producten die daarvan afgeleid zijn te eten.

Macaroni, spaghetti en andere pastasoorten zijn dus niet paleo-proof! Ook rijst en aardappelen horen er niet bij en mag je lekker laten staan. Ook melkproducten zijn niet paleo. In een eerder blogartikel heb ik hier al meer over verteld.

Vlees, vis, eieren, noten, zaden, groenten en fruit.. Super paleo!

Ik denk niet graag in beperkingen en daarom zal ik je vertellen wat je dan in plaats van deze producten allemaal wel mag eten! Uitgangspunt bij het paleo dieet is dat je dierlijke en plantaardige producten eet. Houd je van vlees? Dan heb ik goed nieuws voor je, want vlees, kippenvlees, rundvlees of ander vlees mag je allemaal gewoon eten! Dagelijks een eitje is ook zeker paleo! Wel wil ik adviseren dit alles biologisch te kopen.

Voedingsmiddelen als noten en zaden zijn ook super gezond en paleo proof. Walnoten bijvoorbeeld. Deze zijn rijk aan voedingsstoffen en daarnaast ook nog eens heel erg lekker. In een eerder artikel ga ik ook hier nog uitgebreid op in. Dus link lekker door voor meer informatie over noten en zaden!

Heel belangrijk en daarnaast super gezond zijn natuurlijk de groenten en het fruit die absoluut onmisbaar zijn bij een volledige paleo levensstijl. Simpele en makkelijke voeding, dat is wat bij paleo belangrijk is. Groenten en fruit zijn natuurlijk simpele voedingsmiddelen die altijd en overal gegeten mogen worden.

Ik hoop dat je weer wat wijzer geworden bent! Veel succes met jouw paleo dieet!