Dieet Tips

Paleo tip: Drink genoeg water!

Drink voldoende water bij Paleo

Drink voldoende water bij Paleo

De mens bestaat voor het grootste deel uit vocht en water. Het is daarom ook logisch om voldoende water te drinken. Zeker als het heel warm wordt is het belangrijk om voldoende water te drinken.

Water zorgt ervoor dat de voedingsstoffen door het lichaam gaan en dat je voldoende afvalstoffen kunt afvoeren. Dit is gezond voor je hele lichaam. En dit geldt ook als je veel Paleo recepten bereidt en eet.

Enkele leuke feiten over water!

Als je onvoldoende water drinkt kun je ieder jaar tot een kilo zwaarder worden. Ook is honger niet altijd honger! Het is veel vaker dat je water nodig hebt. Water zit in eigenlijk alle cellen van ons lichaam. De mens is ongeveer 70 procent water, 25 procent eiwit en 5 procent calcium.

Wist je dat we zonder water na een paar dagen overlijden? Water zorgt dat het lichaam op de juiste manier kan werken. Koffie, thee en frisdranken bevatten ook water. Echter door de andere stoffen onttrekken ze meer vocht van je lichaam, dan dat ze het brengen.

Het afvoeren van afvalstoffen

Ook als je de paleo receptenboeken » openslaat en Paleo recepten bereidt blijft het belangrijk om water te drinken.

De lichaamstemperatuur en de bloeddruk wordt in ons lichaam gereguleerd door water. Door voldoende water te drinken kunnen we volop afvalstoffen afvoeren. Niet alleen door vaker naar het toilet te gaan, maar ook door meer te zweten.

Je lichaamscellen zullen ook volop water gaan vasthouden om voor tijden van minder vocht dit vrij te laten.

Hoeveel moet je drinken bij het Paleo dieet?

In het paleo dieet staan geen exacte richtlijnen over hoeveel water je moet drinken iedere dag. Er zijn verschillende regels.

Vaak hoor je dat je twee liter water per dag moet drinken. Dit is echter per persoon verschillend. Een goede graadmeter is eigenlijk je eigen urine. Als het mooi blank en schoon is dan drink je voldoende! Is het gekleurd en geurt het sterk dan drink je niet genoeg! Of je houdt je niet aan het Paleo dieet. De urine moet trouwens niet te doorschijnend zijn! Dan drink je teveel en plas je ook alle mineralen en vitaminen weg. En dat willen we natuurlijk niet.

Wil je iets anders drinken dan water? Natuurlijk kan dat! In het filmpje hieronder wordt uitgelegd wat je nog meer kunt drinken behalve water.

Moet je meer of minder water drinken als je het Paleo dieet volgt?

Als je het Paleo dieet volgt en Paleo receptenboeken in huis hebt gehaald dan hoef je geen afwijkende regels met het drinken van water te gebruiken. Eigenlijk zorgen de Paleo recepten niet voor een andere vochthuishouding in je lichaam. Je kunt gewoon de gemiddelde twee liter water per dag blijven drinken. Je zult je er naast het positieve effect van het Paleo dieet nog beter door voelen. Je lichaam zal volop genieten van al het water!

Drink echter niet teveel. Dat is ook weer niet gezond. Zoals eigenlijk alles bij het Paleo dieet is een te veel van iets niet goed.

We wensen je graag veel succes om voldoende water te drinken en om de waterhuishouding in je lichaam optimaal op peil te houden. We weten zeker dat ook jij het kunt! En we wensen je hier natuurlijk volop succes mee.