Dieet Eten en Drinken

Paleo snacks en tussendoortjes

Ook als we het paleo dieet volgen en we ons daardoor energieker voelen, bestaat de kans dat je even te maken krijgt met een dipje. Een moment dat je gewoon trek hebt in een smakelijke snack.

Binnen het paleo dieet is er genoeg ruimte voor (h)eerlijke tussendoortjes, die we hieronder zullen bespreken. Tussendoortjes die gezond zijn, volledig paleo maar ook voedzaam en nog eens lekker ook.

Eenvoudige Paleo snacks

Pompoenmuffins

 • Benodigdheden: halve kilo pompoen, circa 200 gram banaan, 2 theelepels pompoenkruiden, een snufje fijn zeezout, ongeveer 50 gram kokosmeel, 1 liter volvette kokosmelk.
 • Bereiding: Kook eerst de in stukken gesneden pompoen in ongeveer een half uur gaar. Laat de pompoen daarna afkoelen in een vergiet. Ontdoe vervolgens de stukken pompoen van de schil.
  Doe nu het zeezout, de pompoenkruiden en de banaan erbij en mix het geheel tot een puree. Voeg vervolgens het kokosmeel toe waarna je de muffins een half uurtje bakt in een voorverwarmde oven op 200 graden.
  Als de muffins klaar zijn kun je ze met wat kokosmelk besprenkelen. Heerlijk tussendoortje!

Ontdek veel meer Paleo snacks in dit receptenboek »

Mousse van makreel

 • Benodigdheden: een gestoomde makreel, een appel, gemalen peper en een theelepeltje dragon.
 • Bereiding: Eerst de makreel goed schoonmaken en daarna de appel schillen en klokhuis verwijderen. Gebruik de blender om de appel en makreel tot een mousse te maken.
  Doe de dragon en peper erbij en klaar is kees! Heerlijk voor op een cracker!

Aardbeiensmoothie als tussendoortje

 • Benodigdheden: Neem ongeveer 100 cl kokosmelk, +/- 200 gram aardbeien, een scheutje aardbeiensap en 5 gram eiwitpoeder.
 • Bereiding: Even de aardbeien schoonmaken en het kroontje eraf halen, en vervolgens alles in de blender. Wanneer je een goed gemixte massa hebt kun je deze smoothie als heerlijk tussendoortje nemen!

Ontdek veel meer Paleo snacks in dit receptenboek »

Paleo appeltaart

Paleo proof appeltaart

 • Benodigdheden: 2 appels, circa 100 gram rozijnen, 1 theelepel kaneel, 200 gram amandelmeel, 3 eetlepels biologische honing, gehakte amandelen (1 hand), een theelepel vanillepoeder en een eetlepel kokosolie.
 • Bereiding: Terwijl je de oven voorverwarmd pak je een kom en doe je daar het vanillepoeder, noten, honing, amandelmeel en kokosolie in. Goed mengen.
  Snijd de appel in stukjes en meng dit met de rozijnen en kaneel. Doe de appelmix in een ovenshotel en daar overheen de inhoud van de kom.
  Ongeveer 20 minuten in de oven plaatsen en een heerlijke appeltaart is klaar voor consumptie.

Paleo wraps (met kipkerrie salade)

 • Benodigdheden: 4 Paleo wraps, 200 gram kipfilet, 3 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel kokosolie, 2 theelepels kerrie, peper en zout, 3 eetlepels koriander, een appel en een hand rucola.
 • Bereiding: Bak de kipfilet gaar in ongeveer een kwartier in een pan waarin je de kokosolie eerst hebt verhit
  Snij de filet in stukjes en meng de blokjes met mayonaise, koriander, appel, kerrie en naar eigen smaak met peper en zout.
  Doe wat rucola over de wraps en doe er een klein beetje kipsalade bij. Voila, een heerlijk tussendoortje!