Dieet

Paleo in een notendop

Een kwart van alle Belgen en Nederlanders heeft weleens een dieet gevolgd. Vaak niet met het gewenste resultaat. Vaak is het zo dat je weer vervalt in je oude eetpatroon.

Wanneer we kijken naar onze voorouders, dan valt het op dat zij altijd slank bleven. Hoe deden zij dat nou?

Hieronder kun jij een kort interview lezen met Mitchel van Duuren waarin hij de vijf belangrijkste vragen over paleo voor je beantwoordt.

Hoe komt volgens jou dat veel mensen een dieet volgen, maar vaak zonder resultaat?

Een dieet is vaak een restrictie van iets. Van voeding of andere dingen die je niet mag doen of eten. Dat is moeilijk vol te houden, omdat je vaak producten neemt die niet natuurlijk zijn.
Bij een Paleo Dieet eet je eigenlijk alleen maar natuurlijke producten.

Wat houdt het paleo voedingsprincipe precies in?

Eigenlijk is het niet echt een dieet, maar een levenswijze. We gaan hierbij terug naar onze voorouders en kijken hoe zij aten en hoe zij bewogen.

Ook interesse om te starten met Paleo?
Klik dan snel hier voor het receptenboek.

Welke voeding hoort er precies bij het oervoedsel?

Oervoedsel is eigenlijk het voedsel dat onze voorouders konden tegenkomen in de natuur. Dan heb je het natuurlijk over vlees. Onze voorouders moesten hiervoor jagen, maar bij ons kunnen we dat gewoon in de supermarkt op bij de slager vinden. Het liefst ga ik dan voor biologisch vlees. Dat is vlees zonder onder andere hormonen. Daarnaast kun je onder andere noten, zaden en fruit eten. Dat is het voedsel wat mensen in de oerperiode ook in de natuur tegenkwamen.

Hoe kan ik aan paleo recepten komen?

Goede paleo dieet recepten zijn eigenlijk overal wel te vinden. Op het internet, in kookboeken, maar je kunt ook eens rondvragen op een paleo blog of forum. Ik zal je in ieder geval vertellen dat deze recepten absoluut geen vervelende dieetrecepten zijn, zoals dat vaak bij een willekeurig crash dieet het geval is.

Nee! Paleo voeding is voedzaam, gezond, lekker en voor iedereen zitten er wel geschikte recepten bij. Mitchel van Duuren heeft zelf ook een aantal goede paleo kookboeken geschreven. Het meest complete en best verkochte boek is het 101 paleo recepten kookboek. Klik hieronder om naar meer informatie over dit boek te gaan.

101 paleo recepten kookpakket

Welke resultaten kan ik verwachten als ik me aan de voorschriften houd?

Wat ik bij mezelf heb gezien, maar ook bij veel andere mensen om mij heen, is dat wanneer je de principes volgt, je enorm kan gaan afslanken. Je krijgt het lichaam dat je eigenlijk behoort te hebben. Dat is een lichaam zonder een extra vetrandje.

Zelf dacht ik altijd dat ik wat meer aanleg had om dik te worden dan veel andere mensen om mij heen. Maar toen ik de principes van het paleo dieet ging volgen, werd ook ik slank. Daarnaast kreeg ik ook een soort mentale focus die ik niet eerder had gehad. Ik kreeg ook veel meer energie. Wat dat betreft dus alleen maar positief!

Ook starten met Paleo? Klik dan snel hier.