Dieet E-zine Tips

Paleo dieet: het kan goedkoop, 2 tips.

Een dieet is vaak duur. Je moet veel eten kopen wat je normaal nooit koopt. En bij het Paleo dieet lijkt het niet anders. Je moet namelijk dure biologische producten kopen.

Echter is de perceptie die wordt geschetst wel helemaal waar? Klopt het wel dat de Paleo recepten duur en complex zijn? Als je een willekeurig Paleo receptenboek openslaat zul je al snel ontdekken dat dit niet het geval is. Het is niet moeilijk om de Paleo recepten te bereiden. En duur is ook relatief betrekkelijk. Of niet?

Wat is duurder?

Als je ontdekt hoeveel baat je zult hebben bij de verschillende Paleo recepten dan is het verstandig om wat verder te kijken dan de uitgaven die je direct maakt. Wat is het je waard om je geweldig goed te voelen? Om minder stress te hebben, een hoog libido te hebben en om gezonder te leven.

Je kansen op bijvoorbeeld suikerziekte te verlagen, om beter te slapen en om sterker door het leven te gaan? Het is toch gewoon heerlijk om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is als je een betere leefstijl hebt? En is dat niet eigenlijk veel meer waard dan de paar extra euro’s die je uitgeeft aan ander en veel gezonder eten?

Het is even schrikken?

Biologische winkelMisschien is het even schrikken als je biologische groenten, vlees en fruit gaat kopen. Echter is het je niet veel meer waard om geen kop volgespoten met hormonen te eten of groentes vol met gifstoffen?

Het is echter veel goedkoper! Misschien eet je qua volume meer kip en meer groenten, maar als je kijkt naar de pure voedingsstoffen dan zitten er hier veel meer van in een biologisch product.

Hoe je toch goedkope biologische producten kunt kopen

De belangrijkste tip is om seizoensgroenten te kopen als je kiest voor biologische groenten. Deze zullen altijd goedkoper zijn dan groentes buiten het seizoen.

Daarnaast is een tweede tip om vlees in grote hoeveelheden te kopen. Koop je vriezer gewoon vol! Je hoeft dan niet wekelijks hier geld aan uit te geven of het mee te nemen! Daarnaast is het stukken goedkoper. Misschien ken je wel een goede biologische slager of boer bij jou in de buurt!

De happy factor!

Het belangrijkste is echter het gevoel wat je van het eten krijgt. Het is geen comfort food, maar het is eten wat je waarlijk Happy maakt. En dat gevoel is eigenlijk onbetaalbaar.
Zeker als je het kent wil je het niet meer missen. Het is eigenlijk niet te omschrijven.

Eet gewoon een week lang Paleo recepten uit een Paleo receptenboek en je zult ontdekken hoe heerlijk het is om biologisch te eten.

Misschien weet ook jij wel dat goedkoop, duurkoop is?

Soms kopen we een goedkoop product, het gaat kapot en uiteindelijk moeten we een paar nieuwe producten kopen na veel reparatiekosten? Houd dit ook in gedachten als je eten voor jezelf gaat kopen.

In dit filmpje vind je nog 2 extra tips van Mitchel van Duuren om goedkoop paleo te koken!