Dieet E-zine

Paleo dieet ervaringen van Kees

Ik moet je heel eerlijk bekennen dat toen ik begon met paleo ik nogal sceptisch was. Werkte dit dieet voor mij ook? Ik houd erg van veel en vooral lekker eten. Ik had altijd een soort van Bourgondische leefstijl.

Ik drink veel ongezonde dingen zoals bier, wijn, frisdranken met prik en lekker veel suiker. Zou het paleo revolutieboek voor mij ook een succes worden?

Wat heb ik te verliezen?

Eigenlijk was ik al op een punt in mijn leven gekomen dat ik dacht: ‘wat heb ik nog eigenlijk te verliezen?’ Ik had weinig meer wat me echt dierbaar was. In de laatste 25 jaar heb ik constant moeten vechten tegen overgewicht. Wat ik ook probeerde, het lukte me niet om gezonder te gaan eten. Ik was 46 jaar, woog ruimt 105 kilo en had een BMI van 33. Dat is echt veel te veel. Dat wist ik zelf ook wel. Maar hoe los je zoiets op?

Het traplopen ging niet meer als vanzelf. De gewone dagelijkse dingen waar de meeste mensen hun handen niet voor omdraaien werden voor mij al een behoorlijke uitdaging. Ik had vaak buikpijn, hoofdpijn en ik zat absoluut niet lekker in mijn vel. Ik wist dat er echt iets moest veranderen…

Mijn paleo dieet ervaringen

Totdat ik in aanraking kwam met het paleo revolutieboek. Ik geloof dat ik het boek binnen twee weken had uitgelezen en vervolgens nog een keer heb gelezen (nu binnen één dag). Ik wilde er zeker van zijn dat ik alles wat in het boek stond beschreven duidelijk begrepen had.

Het groene bandje dragend om mijn pols, was voor mij het teken dat ik officieel was begonnen aan een nieuwe fase in mijn leven! Maar dat ging, vooral in het begin, met vallen en opstaan.

Paleo revolutieIk heb voor mezelf een opbouw bedacht om te gaan afvallen. Allereerst ben ik, zoals het dieet voorschrijft, gestopt met het eten van brood. Dat was erg lastig, want ik at normaal gesproken makkelijk 12-15 boterhammen per dag.

Vervolgens heb ik ook de maaltijden met veel koolhydraten laten staan, pasta, aardappelen, rijst e.d. stonden niet meer op m’n menu. Uiteindelijk moest ook de suiker eraan geloven. Ik vond het lastig om vooral ’s avonds de tussendoortjes en extra hapjes te laten staan. Borrelnootjes, chips, popcorn at ik normaal gesproken regelmatig voor het slapen gaan…

Paleo is een goede keuze geweest!

Ik heb de eerste dagen wel veel last gehad van afkickverschijnselen. Hoofdpijn, buikpijn als gevolg van de verandering van leefstijl. Inmiddels ben ik wel helemaal om.

Ik eet nu 100% Paleo! Ik haal mijn eten voornamelijk bij supermarkten die hun producten bij lokale boeren halen. Zo eet ik veel biologische en eerlijke producten. Ik geniet van de heerlijke recepten uit het 101 paleo receptenboek. Ook vind ik de paleo recepten met smoothies erg lekker!

Ik ben nu al vier weken bezig met paleo en ben inmiddels al 12 kilo afgevallen! Ik zie er niet meer uit als een Michelin Mannetje en ik voel me ontzettend goed. Ik merk dat ik een stuk fitter ben. Een hoop meer energie heb (traplopen gaat weer zonder moeite), Ik beweeg veel meer en sta veel positiever in het leven.

Ik ga de komende tijd zeker door met paleo. Ik wil nog meer buikvet verbranden en ik weet zeker dat dit gaat lukken. Het Paleo Revolutie Boek is de beste aankoop die ik in tijden heb gedaan. Ik kan wel zeggen dat mijn leven in veranderd door het paleo dieet. Je kan het Paleo receptenboek hier terugvinden.