Dieet

Kan ik alcohol drinken in combinatie met het paleo dieet?

Iedereen houdt wel van een lekkere borrel, een biertje of een goed glas wijn bij het eten. Echter wat als je het Paleo dieet aan het volgen bent?
Mag je dan nog wel genieten van de geneugten van het leven? In de Paleo recepten zijn er al zoveel ingrediënten verdwenen, waar je zo aan gewend was.

Wat is alcohol eigenlijk? En is het slecht voor je?

Alcohol ontstaat als fruit gefermenteerd wordt. Dit is een compleet natuurlijk proces. En ons lichaam kan eigenlijk ook wel de consumptie van wijn aan. Tenminste als we het in de juiste hoeveelheden nemen.

Het is alleen niet de bedoeling dat we het iedere dag in grote hoeveelheden nemen. En dat is natuurlijk ook niet gezond voor jezelf of je lichaam.

Zelfs dieren houden van gefermenteerd fruit en worden hier ook dronken van. Misschien heb je wel eens gemerkt dat vogels regelmatig tegen een raam opvliegen? Dit kan komen doordat ze gefermenteerd fruit hebben gehad.

Alcohol en het paleo dieet

Een alcoholische versnapering mag je direct wegstrepen van je lijstje. Bier moet je gewoon niet meer nemen. Een likeurtje is ook niet echt iets wat je hoog op je lijstje moet zetten. Echter een glas rode wijn bij het eten of ‘s avonds kan nog niet zo’n kwaad. En ook in combinatie met de Paleo recepten uit het Paleo receptenboek mag je gerust een wijntje nemen, bij voorkeur rode wijn. Neem echter niet teveel!

Wijn drinken bij paleoWijn is een natuurlijk product wat van druiven wordt gemaakt. De druiven worden geplet en dan een jaar of langer bewaard om in wijn te veranderen.

Wijn is oké!

(Rode) wijn drinken is dus geen probleem in combinatie met het Paleo dieet. De omega-3 vetzuren zouden zelfs een hogere concentratie krijgen als je af en toe een glas wijn drinkt. Ook zou wijn helpen om jezelf jong te houden. En daarnaast helpt het om Alzheimer tegen te gaan.

Wijn drinken is dus zo slecht nog niet.

Let wel op…! Drink niet iedere dag een overdosis aan wijn. Dan realiseer je vaak een ander effect dan je voor ogen hebt. En dat is dus niet de bedoeling. Drink niet iedere keer wijn met als excuus, dat je er jonger van wordt, het goed is voor je omega 3 vetten en Alzheimer tegengaat.

Conclusie: Wijn & Paleo recepten
Niet in alle Paleo receptenboeken zul je lezen dat je bij de maaltijd een heerlijk glas wijn mag drinken. Dit betekent echter niet dat dit niet kan. Wijn en Paleo gaan hand in hand, mits je er niet teveel van drinkt. Drink met mate en geniet van iedere slok wijn die je neemt!

Alle overige alcoholische versnaperingen kun je beter laten staan.