Dieet Lichaam en Geest

Huidklachten voorkomen met paleo

Allereerst in het kort wat Paleo is. Paleo is een afkorting voor Paleolithisch en is een term die nog komt uit de tijden dat mensen jaagden en verzamelden. Het kan wel miljoenen jaren terug gaan om eerlijk te zijn.

We leefden toen, als mens, van de zaken die de natuur ons te bieden had. In het tijdperk, dat er meer landbouw werd uitgevoerd startten de mensen om granen te verbouwen en ging men anders eten. Granen en zuivelproducten deden hun intrede, wat eigenlijk niet geheel ten goede kwam van de mensheid. Tenminste niet voor de gezondheid van de mensheid.

Als je dan weet dat je genetisch slechts een halve procent per miljoen jaar verandert, dan weet je dat je dat we nog dichter bij de Paleo mens staan, dan de mens die leeft van landbouw en zuivel. Dit verklaart ook waarom er zoveel chronische ziekten zijn, we minder sterke botten hebben en kampen met huidklachten.

Wat gaat er mis?

We eten nu meer suikers, granen en zuivelproducten en minder oerproducten. Dat is precies wat er mis is. Het is vervelend om te ontdekken waarom zoveel mensen met stress kampen, niet goed kunnen slapen en ondanks dat nog niet gezond eten.

Door de mismatch tussen onze genen en de voeding, die we tegenwoordig nemen ontstaan er rugklachten, een verminderde weerstand, is er overgewicht, hebben we te weinig energie, hebben we last van diabetes en tal van andere nare ziekten.

Hoe kun je huidklachten voorkomen?

Het antwoord is natuurlijk niet complex. Je kunt dit doen door terug te gaan naar de tijd dat Paleo toegepast werd. Het is belangrijk om Paleo te gebruiken en om op basis van Paleo te leven. Eet niet teveel zuivel, graanproducten of suikers. Dit zal je helpen om gezonder te leven en om beter en meer te genieten van je leven. Je zult minder huidklachten hebben en ook minder snel andere nare aandoeningen krijgen. En dat is natuurlijk wel een fijne gedachte.

Huidklachten voorkomen met paleo

Shutterstock

De sleutel zit hem dus in Paleo!

Kies ervoor om nog vandaag meer te ontdekken over Paleo en hoe gemakkelijk het is om je leefstijl te veranderen om zo een mooie huid te krijgen. Huidklachten behoren binnenkort tot het verleden. En dat is een feit! Je kunt met paleo een gezonder leven gaan leiden en daar dan volop van gaan genieten. Het is goed en gezond om volop te gaan genieten van je leven. Zorg dat je leeft op een optimaal niveau.

Paleo is goed voor zoveel meer!

Naast dat paleo goed en gezond voor je huid is, is het ook goed voor je hele levensstijl. Als je bijvoorbeeld een paar kilo wilt afvallen, dan zal Paleo dit voor je mogelijk maken. Met de paleo levensstijl kun je snel op je streefgewicht komen. Het maakt het allemaal wat gemakkelijker. En omdat de paleo leefstijl zo goed bij onze genen past, zul je er ook minder moeite mee hebben.

Een omslag!

In het begin kan het natuurlijk wel een omslag zijn. Als je bijvoorbeeld veel suikers at, dan is je suikerspiegel erg hoog. Het is dan ook van groot belang om te weten dat je lichaam eraan zal moeten wennen om minder suiker binnen te krijgen. Misschien merk je hier echter ook niets van en pluk je direct de vruchten van de Paleo levensstijl.