Dieet

Het paleo dieet is goed tegen stress

Terug naar de tijd van de oermens! Tenminste op het gebied van voeding. Het Paleo dieet is namelijk gebaseerd op wat men duizenden jaren geleden at. De tijd wanneer er nog geen toegevoegde middelen waren! De tijd waar men nog moest jagen om eten op de plank te krijgen. En dat was dan ook de enige vorm van stress welke men kende in die tijd.

Tegenwoordig ontstaan er tal van stress situaties. Ongelukkig in de liefde, op het werk, ruzie met de buren of je partner en tal van andere zaken kunnen ervoor zorgen dat het stress niveau omhoog schiet. En vaak heeft ons voedingspatroon hier ook een hand in.

Wie kent niet de uitspraak, dat kinderen zo veel drukker zijn dan normaal wanneer ze suiker hebben gehad. En zo zijn er tal van andere voedingsstoffen die een slechte invloed op ons hebben. En dat is natuurlijk iets wat je beter kunt voorkomen. Met het Paleo dieet kun je jezelf beschermen tegen de slechte uitwerking van voeding. Je kunt volop aan de slag gaan om gezond te eten en zo minder stress in je leven te ervaren.

Puur natuur!

Het Paleo dieet kent vele Paleo Recepten (Tip: bekijk hier het receptenboek). Er zijn volop natuurlijke voedingsmiddelen, die hierin de basis vormen. De ingrediënten van de Paleo recepten zijn hoofdzakelijk biologische voedingsstoffen.
Denk hierbij aan biologisch vlees, vis en ook volop groenten, noten en vruchten. Ook paddenstoelen en zaden vormen een onderdeel van de ingrediënten die je in de Paleo receptenboeken tegenkomt.

De mens verandert zeer langzaam!

Oerdieet paleoDoordat de mens heel langzaam verandert is men eigenlijk genetisch gezien nu niet veel anders dan duizenden jaren geleden. Wel is ons eetpatroon volledig veranderd. En hierdoor zijn er tal van welvaartsziektes gekomen: suikerziekte, obesitas en ook tal van andere aandoeningen. Om nog maar te zwijgen over de stress die het lichaam hierdoor krijgt. Stress die je niet graag hebt. Of wel?

Wat mag je wel en niet eten?

Pasta’s en zetmeelrijke producten zijn een no go! Deze kun je beter mijden en niet eten. Het is echter niet verboden. Soms een aardappel of een bord spaghetti is natuurlijk niet dodelijk voor je. Echter als je gezonder wilt leven met minder stress dan kun je het maar beter niet opeten. Kies voor een andere voedingsbron. Ook een boterham of een broodje gezond kun je beter niet nemen.

Daarnaast dien je zuivelproducten te mijden. Kaas, boter en melk komt niet voor in een Paleo receptenboek. De Paleo recepten zullen nooit een woord reppen over boter, melk of kaas.

Dan zijn er nog de geraffineerde suikers. Dit is ook een woord wat je niet zult aantreffen in de Paleo receptenboeken.

Eet gezond!

Eet mager vlees, fruit en noten. Kies ook voor paddenstoelen en lekker vis of kip. Echter neem er niet TE veel van! Te is nooit goed.

Weinig keuze?

Misschien denk je dat er maar weinig keuze en variatie is bij het Paleo dieet. Echter als je een Paleo receptenboek openslaat en de Paleo recepten ziet dan weet je dat dit niet het geval is. En het helpt je ook nog eens om minder stress in je leven te hebben.

Ontdek zelf de levensstijl van Paleo en ervaar hoe dit je gezondheid ten goede kan komen. Klik hier om het paleo receptenboek te bekijken. »