Dieet

Het dieet: Enkele populaire diëten

Wanneer je op een bepaald ogenblik tot de vaststelling komt dat je te maken hebt met overgewicht is het nog niet te laat om in actie te schieten. Veel mensen die met overgewicht te maken hebben hebben echter de moed niet om bijvoorbeeld te beginnen met sporten en dat is jammer, want voldoende lichaamsbeweging kan er voor zorgen dat je lichaam er in geen tijd opnieuw veel fitter en aantrekkelijker uit gaat zien.

buik omtrek meten

© Pixabay

Om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen is het ook altijd interessant om een bepaald dieet te volgen. Tegenwoordig zijn er verschillende diëten op de markt terug te vinden die het mogelijk maken om zonder een knagend hongergevoel toch de nodige kilo’s te verliezen.

Ben je eveneens geïnteresseerd in het volgen van een bepaald dieet? Lees dan snel verder en ontdek welke dieetvormen er mogelijks voor jou interessant kunnen zijn.

Het Vastendieet

Het Vastendieet is zonder enige twijfel het populairste dieet van de voorbije jaren. Het dieet weet schitterende resultaten te behalen en dat terwijl volgers er van geen knagend hongergevoel hoeven te lijden. Gedurende vijf dagen van de week mag je als volger van deze speciale dieetvorm gewoon normaal eten. Twee dagen in de week dien je echter rekening te houden met een aanzienlijke beperking van het aantal kilocalorieën.

Bij mannen dienen deze twee dagen in de week beperkt te worden tot 600 terwijl dat bij vrouwen slechts 500 mag zijn. Gedurende de dag is het wel belangrijk om veel te drinken waarbij je als volger van het dieet de keuze hebt tussen water, thee en zelfs koffie.

Het volgen van het Vastendieet zou verschillende voordelen met zich meebrengen. Zo zou het er niet alleen voor zorgen dat je behoorlijk wat kilo’s kan verliezen, daarnaast zou het ook het risico op diabetes en hartaandoeningen aanzienlijk beperken.

Cambridge dieet

Het Cambridge dieet is eigenlijk een klassieker onder de moderne dieetvormen. Het zijn vooral de beloftes die gemaakt worden die voor volgers van het dieet als muziek in de oren klinkt. Het dieet belooft je namelijk dat het mogelijk wordt om maar liefst zes tot tien kilo af te vallen in één maand tijd. Klinkt geweldig toch? Zeker, maar er zijn wel een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden!

Zo mag je slechts 500 kilocalorieën innemen en dat uitsluitend onder de vorm van shakes, soepen en repen. Op zich is dit dan ook een prima dieet om snel even een paar kilootjes kwijt te geraken, maar het valt niet op een gezonde manier langdurig vol te houden. Wie een constructief dieet wil volgen met goede resultaten over de lange termijn kiest dan ook maar beter voor één van de andere dieetvormen op de markt.

Het 17-dagendieet

Het 17-dagendieet is één van de populairste dieetvormen op de markt voor mensen die binnen een periode van 17 dagen 6 kilo willen afvallen. In principe is er niet zoveel bijzonders aan dit dieet en betreft het eigenlijk gewoon een dieet op basis van koolhydraatarme voeding. Toch zijn er verschillen ten opzichte van bijvoorbeeld het Dukan-dieet of het dieet van Dr. Frank.

In het geval van het 17-dagendieet is het immers wel degelijk toegestaan om af en toe wel (in beperkte mate uiteraard) koolhydraten te eten. Hoe dan ook, wanneer je snel gewicht wil verliezen, dan kan het 17-dagendieet je daar ongetwijfeld bij helpen!

Oerdieet of paleodieet

Eén van de bekendste en tevens ook populairste dieetvormen is het zogenaamde oerdieet, ook wel paleodieet genoemd. Bij deze vorm van diëten dien je uitsluitend te eten wat onze verre voorouders ook aten. Denk daarbij met name aan veel groenten en fruit, mager vlees, eieren, zeewier en noten. Opvallende afwezigen bij de zogenaamde oervoeding zijn met name suiker en zout.

Deze beide voedingsstoffen krijgen we normaal bij ons dagelijkse maaltijden zelfs in te grote mate binnen. Daarnaast bestaat de oervoeding ook grotendeels uit zogenaamde “goede” vetten waardoor deze een positief effect zullen hebben op jouw lichaam. Het oerdieet of paleodieet is een goede en constructieve dieetvorm die je kan helpen om over een langere periode gunstige resultaten te behalen en vooral te behouden.

Weight Watchersdieet

Geen top zes van de populairste dieetvormen zonder het te hebben over het wereldwijd bijzonder bekende Weight Watchersdieet! Deze dieetvorm staat in het bijzonder bekend omwille van de unieke ondersteuning die er aan de volgers geboden wordt. Tijdens het volgen van het dieet is het namelijk belangrijk dat je wordt gesteund door de mensen uit je omgeving, maar ook door mensen met ervaring op het gebied van vermageren.

Wanneer je er niet alleen voor wil staan en wanneer je een dieet wil volgen die niet alleen draait om de voeding, maar ook om de manier waarop je lichaam met de voeding omgaat, dan is het Weight Watchersdieet voor jou ongetwijfeld een interessante keuze. Het Weight Watchersdieet is een van de beste diëten die er bestaat.

MLM-dieet

Tot slot misschien een minder bekend, maar daarom niet minder populair dieet. Het zogenaamde MLM-dieet pakt het eigenlijk allemaal op zeer eenvoudige wijze aan. Het dieet heeft slechts één regel, namelijk eet van alles wat je normaal eet de helft en de kilo’s vliegen er vanzelf af.

Op zich is dat natuurlijk heel voor de hand liggend en klinkt het dieet erg simpel, maar in de praktijk wil dat nog wel eens tegenvallen. Daarnaast worden de porties dan vaak zo klein dat het nauwelijks vol te houden valt op lange termijn. Het zogenaamde jojo-effect loert dan ook bij deze manier van diëten steeds om de hoek.