Dieet E-zine

De eerste paleo ervaringen van Marieke Pruim

Ongeveer twee weken geleden kwam ik op jouw website met informatie over Paleo en ik moet eerlijk zeggen: ik had er nog nooit van gehoord!

Mijn zoektocht naar gezonde voeding

Omdat ik een goede opvoeding heb genoten op het gebied van voeding ben ik altijd enigszins bewust bezig geweest met wat er op tafel komt te staan.

Toch voelde ik me altijd snel moe en had ik een opgeblazen buik en vaak ook andere buikklachten.

Daarbij heb ik verschillende allergieën ontwikkelt in de loop der jaren en last van een schommelend bloedsuiker.

Echt balen want ik probeerde altijd gezond en zoveel mogelijk biologisch te eten en weinig suiker te gebruiken.

De laatste weken was ik vastbesloten uit te vinden wat de beste voeding voor mij zou zijn. Ik was het zat om me steeds beroerd te voelen en steeds dikker te worden. Ik schrapte de suiker volledig uit mijn menu en liet ook de alcohol staan. Ik viel een paar kilo af maar bleef toen weken lang op hetzelfde gewicht en voelde me daarbij zo slap als een vaatdoek.

Ik ging in de hoop om af te vallen steeds minder eten en meer bewegen. Ik voelde me hierdoor natuurlijk niet beter maar juist slechter.

Toen begon ik met paleo…

Toen ontdekte ik dat koolhydraten misschien weleens de oorzaak konden zijn van het feit dat ik niet verder afviel. Na wat googelen kwam ik op deze website terecht en vielen er naar mijn gevoel heel wat puzzelstukjes in elkaar.

Ik heb meteen het e-book gekocht (hier) en heb deze echt in een paar uur uitgelezen! Zo verfrissend en helder hoe alles wordt uitgelegd.
Ik ben meteen begonnen om Paleo te gaan eten en heb veel gehad aan de recepten voor de eerste week. En wat een verrassing was het om te merken hoe lekker het is om zo te eten!

Ook de kinderen zijn enthousiast!

Het ontbijt ‘s morgens zonder brood is zo heerlijk! En al die groenten die ik als ik boodschappen doe in mijn fietstassen prop geven me zo’n voldaan gevoel.

Ik heb een gezin met vier kinderen tussen de 16 en 3 jaar die ik ook heel graag een gezonde leefstijl wil meegeven. Toen ze me zagen ontbijten zonder brood en de tussendoortjes zagen eten die ik voor mezelf maakte werden ze erg nieuwsgierig. In no-time deden ze allemaal mee.

Ze nemen alleen tussen de middag nog een boterham met vleeswaren mee naar school maar dan wel een biologisch volkoren boterham, en voor de rest eten ze helemaal met mij mee. En wat de tussendoortjes betreft krijgen ze nu nog 1 keer per dag een gewoon koekje. Met de tijd en als ik zelf helemaal thuis ben in deze leefstijl en manier van koken zal dat laatste ook verdwijnen.

We voelen ons er allemaal heel goed bij.

Marieke Pruim